Ολυμπιακός, πρωταθλητής… 2014!

15:20 5/4/2012 - Πηγή: Aixmi

Δεν είναι ορθογραφικό λάθος το 2014 που γράφω στον τίτλο, αλλά η πραγματικότητα όπως αυτή δείχνει να διαμορφώνεται μετά την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τους «ερυθρόλευκους».

Φτάνοντας στον τίτλο, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος, ο Ολυμπιακός εκτός από το φετινό, «αγκαλιάζει» και τα δύο τουλάχιστον επόμενα πρωταθλήματα!

Ευτυχώς για τους φίλους της ομάδας, αλλά δυστυχώς για τους υπόλοιπους οπαδούς των μεγάλων συλλόγων, η δυναμική των «ερυθρολεύκων» είναι τέτοια που εξασφαλίζει και

το άμεσο μέλλον τους. Ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος, καθώς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ακροβατούν μεταξύ ύπαρξης και… διάλυσης, ενώ ο ΠΑΟΚ και οι υπόλοιπες ανταγωνιστικές ομάδες, για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η επιβίωσή τους μέσα στους χαλεπούς οικονομικά καιρούς.

Ο Ολυμπιακός με σταθερή και οικονομικά δυνατή διοίκηση, με δικό του γήπεδο, με προπονητή και παίκτες κλάσης, απλώς θα συμπληρώνει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, καθώς η διαφορά του από τους υπόλοιπους είναι τεράστια.

Ωστόσο, η γιγάντωση του Ολυμπιακού και η αποδυνάμωση των υπολοίπων, δεν εξυπηρετεί κανέναν, ούτε καν την ίδια την «ερυθρόλευκη» ομάδα.

Με πρωτάθλημα απαξιωμένο και ομάδες που απλώς θα τις αντιμετωπίζει για… προπόνηση, ο σύλλογος του Πειραιά δεν θα έχει το κίνητρο για να γίνει καλύτερος και πιο δυνατός. Και μπορεί να εξασφαλίζει τα χρήματα από τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πηγαίνοντας δίχως δυνατά ματς να παίξει κόντρα στις ευρωπαϊκές ομάδες τα προγνωστικά σαφώς και δεν θα είναι υπέρ του.

Το χτίσιμο μιας νέας «ερυθρόλευκης» αυτοκρατορίας δεν εξυπηρετεί ούτε και το ποδόσφαιρό μας. Ούτως ή άλλως ένα απαξιωμένο προϊόν θα χάσει και την ελάχιστη λάμψη που διατηρούσε, καθώς όλοι θα ξέρουν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, ποιος θα είναι πρωταθλητής τον επόμενο Μάιο και η προσοχή θα επικεντρώνεται στη «μάχη» για το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν.

Ο περιορισμός του ενδιαφέροντος θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια και στον περιορισμό των εσόδων, είτε από τις χορηγίες είτε από την προσέλευση των οπαδών στα γήπεδα. Ποιος θα «αιμορραγεί» οικονομικά για ένα πρωτάθλημα που εκ των προτέρων θα είναι γνωστή η εξέλιξή του, αλλά και ποιοι θα πηγαίνουν στα ματς όταν θα είναι γνωστή από πριν η έκβασή τους…

Δίχως διάθεση να μειώσω την επιτυχία του Ολυμπιακού, η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν θα σημάνει νέα εποχή στον Πειραιά. Αντιθέτως, θα αποτελεί αφετηρία περαιτέρω απαξίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την οποία δεν έχει καμία ευθύνη ο Ολυμπιακός σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά η δυνατή του παρουσία θα κάνει αυτή την απαξίωση, ακόμα πιο έντονη…

Keywords
Τυχαία Θέματα