Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0

00:59 15/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Ολυμπιακός με ένα μίνι… ξέσπασμά του από το 60′ και μετά επικράτησε δίκαια του Εργοτέλη με 3-0 στο Καραϊσκάκη και συνεχίζει αήττητος στα τελευταία του ματς στο πρωτάθλημα με τον Περέιρα. Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν 36 τελικές προσπάθειες, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Σαράνοφ. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς έπαιξε η διαιτησία του Παπαπέτρου που δεν έδωσε τουλάχιστον τρία πέναλτι στον πειραϊκό σύλλογο στην διάρκεια του αγώνα και γενικώς ήταν κάκιστος! Δύο γκολ

από τον εξαιρετικό Φορτούνη και ένα από τον Ντουρμάζ.

Η Σούπερ Λιγκ στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου

Η Λίγκα δεν ξέχασε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο φορώντας μπλουζάκια της «Φλόγας», συλλόγου για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Όλοι οι παίκτες είχαν και ένα μικρό παιδί δίπλα τους. Από τα μεγάφωνα ακούστηκε και σχετικό μήνυμα για τον σύλλογο «Φλόγα» και τον σύλλογο «Λάμψη». Μπροστά από τις δύο ομάδες υπήρχε και μεγάλο πανό γι” αυτήν την ημέρα.

Μαντζουράκης εκ παραδρομής, με υπηρεσιακό δίδυμο ο Εργοτέλης

Ο Γιάννης Μαντζουράκης ήταν στο χαρτί των αρχικών συνθέσεων και μάλιστα ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ως τεχνικός του Εργοτέλη. Ωστόσο αν και έχει αναλάβει επίσημα την ομάδα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό τους Κρητικούς κοούτσαραν οι Σταύρος Λαμπράκης και Βασίλης Πλεσίτης.

Με αλλαγές και πρώτη φορά βασικό τον Χάρα

Ο Περέιρα συνέχισε το ροτέισον και στο πρωτάθλημα. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Γιαννούλης και δίδυμο στόπερ οι Σαντάνα και Αυλωνίτης. Στον άξονα ήταν οι Μανιάτης και Κασάμι, δεξί εξτρέμ ο Ντοσεβί, αριστερό ο Αφελάι, επιτελικός ο Τσόρι και φορ ο Χάρα στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός.

Πως ξεκίνησε ο Εργοτέλης

Ο Εργοτέλης από την άλλη παρατάχθηκε ως εξής: Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια, στα δύο άκρα της άμυνας οι Ρέντζας και Πίτσος και τα στόπερ οι Γκορκς και Φιντέλεφ. Στο κέντρο ήταν οι Χαντί και Καζναφέρης, τα εξτρέμ οι Κούτρης και Μπουρσέλης, επιτελικός ο Ούλα και στην κορυφή της επίθεσης ο Σολάρι.

Δυνατά και με φάσεις ο Ολυμπιακός

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο ματς και κυνήγησαν το γρήγορο γκολ. Στο 4ο λεπτό μία προβολή του Ντοσεβί έφυγε έξω. Στο 6′ μετά από ωραία κίνηση από τον Χάρα και κεφαλιά του Μανιάτη ο Σαράνοφ μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 8′ ο Χάρα είχε μία κεφαλιά που πέρασε λίγο έξω και στο 9′ ένα σουτ αρκετά άουτ. Στο 14′ ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για δύο σπρωξίματα παικτών του στην μικρή περιοχή, ένα εκ των οποίων ήταν πάνω στον Χάρα ενώ ένα λεπτό μετά ο Σαράνοφ έβγαλε δύσκολα σουτ του Ντοσεβί.

Δεν δόθηκαν τουλάχιστον δύο πέναλτι στον Ολυμπιακό

Στο 24ο λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό για χέρι του Γκορκς μετά από σουτ του Κασάμι. Δέκα λεπτά αργότερα ο Χάρα διαμαρτυρήθηκε ορθώς για ανατροπή από τον Πίτσο, δίχως όμως να φανεί ξεκάθαρα από την αρχή εάν ήταν παράβαση εντός ή εκτός περιοχής.

Από το ριπλέι πάντως φαίνεται πως το μαρκάρισμα γίνεται μέσα στην περιοχή. Στο 38ο λεπτό ένα πολύ καλό σουτ του Αφελάι πέρασε ελάχιστα έξω. Στο 45′ ο Γκορκς έκανε και άλλο χέρι στην περιοχή των Κρητικών χωρίς να δοθεί παράβαση, με τους «ερυθρόλευκους» να συνεχίζουν να διαμαρτύρονται.

Πρέσινγκ για το γκολ

Στον Ολυμπιακό δεν σταμάτησαν τις προσπάθειές τους για το γκολ. Στο 55′ ο Αφελάι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 59′ ήταν η σειρά του Τσόρι, ο οποίος έκανε ένα καλό σουτ που είχε την ίδια κατάληξη. Στο 61′ ο Γκορκς ανέτρεψε τον Χάρα και δεν δόθηκε ξανά πέναλτι! Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολούθησαν να ασκούν πρέσινγκ για το 1-0, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Γκολ με Ντουρμάζ και Φορτούνη και 2-0

Στο 71′ ο Τσόρι έκανε μία εξαιρετική προσπάθεια γυρίζοντας την μπάλα προς την μικρή περιοχή. Στην πορεία της βρέθηκε ο Χάρα που την βρήκε με το χέρι, με τον διαιτητή να μην βλέπει την παράβαση και ο Ντουρμάζ από κοντά έκανε το 1-0. Στο 73′ ο Ολυμπιακός έγραψε το 2-0, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Έγινε μία πολύ ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη από τον Μανιάτη, υπήρξε λανθασμένο διώξιμο προς τα πίσω από τους αμυντικούς των Κρητικών και ο Φορτούνης με εξαιρετικό τρόπο πλάσαρε τον Σαράνοφ για το γκολ.

Απέκρουσε πέναλτι ο Σαράνοφ

Στο 78ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε «τραβηγμένο» πέναλτι για ανατροπή του Κασάμι στον Φιντέλεφ. Ο Τσόρι το εκτέλεσε όμως ο Σαράνοφ το έπιασε. Οι «ερυθρόλευκοι» έψαξαν και άλλο τέρμα στην συνέχεια. Πίεσαν πολύ τον αντίπαλό τους και συνέχισαν τον επιθετικό μονόλογο.

Γκολάρα από Φορτούνη και 3-0!

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Φορτούνης έκανε μία εξαιρετική ενέργεια, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα! Πήρε την μπάλα από πλάγια θέση, συνέκλινε και με μία σουτάρα έγραψε το τελικό 3-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών, βγάζοντας για ακόμα ένα ματς θετικό πρόσημο.

MAN OF THE MATCH: Ο Φορτούνης. Πολύ καλό ματς όσο αγωνίστηκε και δύο γκολ στο ενεργητικό του. Έδειξε ξανά την ποιότητά του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τους ερυθρόλευκους προσπάθησαν πιο πολύ οι Μανιάτης, Ντουρμάζ, Ντοσεβί αλλά και Τσόρι. Ο Ντουρμάζ έβαλε και γκολ ενώ ο Μανιάτης και ο Τσόρι συνέβαλλαν σημαντικά δημιουργικά και επιθετικά (σ.σ. και ας έχασε το πέναλτι ο Τσόρι). Από τον Εργοτέλη είχε καλή εικόνα ο Σαράνοφ παρά τα δύο γκολ που δέχθηκε. Είχε και μία επέμβαση στο πέναλτι του Τσόρι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χάρα δεν έχει κάνει καλό ματς παρά την διάθεση και την ενέργεια που έβγαλε ενώ και από άλλους παίκτες του ο Περέιρα περίμενε πιο πολλά. Από τον Εργοτέλη κάκιστη εικόνα είχε ο Γκορκς που έκανε το ένα χέρι πίσω από το άλλο ενώ δεν ξεχώρισαν και οι μεσοεπιθετικοί του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γκορκς έχει κάνει τρία πέναλτι στο ματς.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Εργοτέλη στην φάση του πρώτου γκολ του Φορτούνη βρέθηκε για τα καλά εκτεθειμένη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Παπαπέτρου με τους βοηθούς του ήταν σε άλλο… γήπεδο. Έχουν κάνει ατοπήματα σε υποδείξεις φάουλ αλλά και σε θέματα καρτών, όμως το βασικότερο είναι πως δεν έχουν υποδειχθεί στο πρώτο 45λεπτο τουλάχιστον δύο περιπτώσεις πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Δεν έχει δώσει πεντακάθαρο πέναλτι στον Ολυμπιακό για χέρι του Γκορκς στο 24′. Και στο 45′ έγινε χέρι από τον Γκορκς στην περιοχή που επίσης δεν υποδείχθηκε, ενώ ο αμυντικός του Εργοτέλη θα μπορούσε να είχε αποβληθεί. Δεν έχει δώσει και τουλάχιστον άλλες δύο παραβάσεις για χέρι εκτός περιοχής από παίκτες των Κρητικών.

Επίσης ο Παπαπέτρου ελέγχεται για την φάση του 14′ όπου ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για δύο σπρωξίματα στην μικρή περιοχή. Το ένα εξ αυτών ήταν πάνω στον Χάρα. Το ίδιο ισχύει και για φάση του 34′ με πρωταγωνιστή τον Χάρα, που ανατράπηκε από τον Πίτσο και όπως φάνηκε από το ριπλέι ήταν εντός της περιοχής, αν και αρχικά δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο. Υπάρχει και πέναλτι του Γκορκς στο Β” μέρος που δεν δόθηκε. Επίσης λανθασμένη ήταν η υπόδειξή του στο πέναλτι που δόθηκε υπέρ των Πειραιωτών. Ήταν ένα… τραβηγμένο πέναλτι και ενώ στην φάση του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού έχει γίνει χέρι από τον Χάρα. Συνολικά κάκιστη η διαιτησία…

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός των αλλαγών απέναντι στον Εργοτέλη ήταν ανώτερος του αντιπάλου του στο πιο μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης. Σε ένα παιχνίδι όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η κάκιστη εικόνα της διαιτησίας οι ερυθρόλευκοι αν και δεν έπιασαν το 100% της απόδοσής τους κατάφεραν να ξεπεράσουν έστω και αρκετά δύσκολα το εμπόδιο των Κρητικών που είχαν κατέβει στον αγώνα με άκρως αμυντικές διαθέσεις. Ο Ολυμπιακός έβαλε την μπάλα κάτω, πίεσε με κάθε τρόπο και βρήκε την… λύτρωσε προς το τέλος του Β” μέρους. Η επικράτησή του είναι δίκαιη σε ένα ματς που πάντως έως ένα σημείο δεν παίχθηκε και τόσο καλό ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά οι γηπεδούχοι «ξεμπλόκαραν» από το 60′ και μετά για να έρθει το τελικό 3-0. Για ακόμα μία αναμέτρηση ο Φορτούνης ήταν πολύ καλός, βρίσκοντας δύο φορές δίχτυα. Ο Ολυμπιακός πάντως στην επανάληψη είχε 36 τελικές και πρέσαρε για τα καλά για το γκολ. Πολύ καλό πρόσωπο από τον Εργοτέλη είχε ο κίπερ Σαράνοφ με αρκετές επεμβάσεις αλλά και το… στοπ στο πέναλτι του Τσόρι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σαντάνα, Γιαννούλης, Μανιάτης, Κασάμι, Ντομίνγκες (80′ Μπενίτες), Ντοσεβί (70′ Φορτούνης), Αφελάι (57′ Ντουρμάζ) και Χάρα.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Σαράνοφ (80′ λ.τ. Καβουσάκης), Ρέντζας, Γκορκς, Φιντέλεφ, Πίτσος, Καζναφέρης, Μπουρσέλης, Χαντί, Κούτρης (45’+ Καλέ), Ούλα (70′ Στογιάνοβιτς) και Σολάρι.

Διάβασε περισσότερα στο: http://www.gazzetta.gr/football/article/702438/olympiakos-ergotelis-3-0

Keywords
Τυχαία Θέματα