Σφοδρές συγκρούσεις Κούρδων και Σύρων με τις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία

15:25 15/10/2019 - Πηγή: Aixmi

Σφοδρές είναι οι πολεμικές συγκρούσεις των Κούρδων με τις τουρκικές δυνάμεις που επιχειρούν να καταλάβουν τη στρατηγικής σημασίας πόλη, Ρας αλ Αΐν. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μεταδίδει ότι στο πλευρό των Κούρδων πολεμούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Από κοινού φαίνεται ότι έχουν καταφέρει να καθυστερήσουν την προέλαση των τουρκικών δυνάμεων, χάρη σε οχυρωματικά έργα, δίκτυα υπόγειων σηράγγων και ενισχύσεις. Μάλιστα, κάποιες κουρδικές πηγές υποστηρίζουν ότι πλέον οι SDF έχουν επανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης.

Οι μάχες

μαίνονται και δυτικότερα στην πόλη Μάνμπιτζ, όπου έχουν αναπτυχθεί συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση Ikhbariya. Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες από κατοίκους της πόλης να γιορτάζουν την άφιξη των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Η Δαμασκός ανακοίνωσε την αποστολή του συριακού στρατού στη Μάνμπιτζ μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε την Κυριακή με τους Κούρδους προκειμένου να ανασχέσουν την προέλαση του τουρκικού στρατού. Δυνάμεις του συριακού στρατού έχουν επίσης αναπτυχθεί νότια της Ρας αλ Άιν.

Πάντως, Ταγίπ Ερντογάν  δεν λαμβάνει υπόψη τις κυρώσεις και τις εκκλήσεις από ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση να αποσύρει τις δυνάμεις του και δηλώνει πως η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία θα συνεχισθεί μέχρι «να επιτευχθούν οι στόχοι» της.

The post Σφοδρές συγκρούσεις Κούρδων και Σύρων με τις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα