Ολάντ: Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει στο ευρώ

17:41 25/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Με σαφώς πιο ανοιχτό βλέμμα από ό,τι η Γερμανία αντιμετωπίζει το ελληνικό ζήτημα η Γαλλία, όπως φάνηκε από τη συνάντηση Σαμαρά -Ολάντ στο Παρίσι.

Ο Γάλλος Πρόεδρος δεν δήλωσε απλά ότι είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά επιπλέον έδειξε να κατανοεί σε βάθος τις θυσίες των Ελλήνων, κάνοντας λόγο για εφαρμογή του προγράμματος με βάση τις αντοχές τους.
Κάλεσε,

βέβαια, την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, φρόντισε όμως να προσθέσει ότι τότε «Ή Ευρώπη θα κάνει αυτό που πρέπει».
Σημείο αναφοράς του, όπως και της Ανγκέλα Μέρκελ, είναι η έκθεση της τρόικας.
Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τονίζοντας ιδιαίτερα την αποφασιστικότητά του για μείωση του ελλείμματος, διαρθρωτικές αλλαγές αποκρατικοποιήσεις αλλά και πάταξη της φοροδιαφυγής.
Είναι σαφές ότι η χημεία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Γάλλο Πρόεδρο αλλά και η κοινή τους άποψη για την έμφαση στην ανάπτυξη δημιούργησαν καλό κλίμα.

Σε μία ένδειξη αβρότητας ο Γάλλος πρόεδρος δέχθηκε να κάνει κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα τον πρωθυπουργό, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο των Ιλισίων, κάτι που δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο της γαλλικής προεδρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα