Οι super Mario (Μόντι & Μπαλοτέλι) έβαλαν στα δίχτυα τη Μέρκελ…

13:46 29/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Την ώρα που η εθνική Iταλίας κλώτσαγε έξω από το Euro τα γερμανικά Πάντσερ, το ίδιο καλή μπάλα έπαιζε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι στις Βρυξέλλες. Συνεπικουρούμενος από τον έτερο φιναλίστ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Μαριάνο Ραχόι, στρίμωξαν τη Μέρκελ στα καρέ τους και πήραν αυτό που ήθελαν.

Στα γήπεδα της Πολωνίας ο Γάλλος διαιτητής μπορεί να είχε σφυρίξει, αλλά στο τερέν των

Βρυξελλών το ματς συνεχίστηκε ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Και ήταν σκληρό. Είχε και ένταση, είχε και φωνές είχε και μπλόφες, όπως το βέτο του ισπανοϊταλικού άξονα στο πακέτο για την ανάπτυξη, αν προηγουμένως  δεν εξασφαλίζονταν άμεσα μέτρα για τη μείωση του αυξανόμενου κόστους δανεισμού τους.

Και τα κατάφεραν.

Στο εξής τα ταμεία στήριξης της ζώνης του ευρώ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων, χωρίς να εξαναγκάζονται οι χώρες που συμμορφώνονται προς τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ να υιοθετούν επιπλέον μέτρα λιτότητας ή οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Το μελλοντικό μόνιμο ταμείο στήριξης της Ευρωζώνης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, θα μπορεί να δανείζει απ’ ευθείας τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους χωρίς να αυξάνεται το δημοσιονομικό έλλειμμα μιας χώρας.

Ραχόι και Μόντι δήλωσαν ικανοποιημένοι. Η Άγκελα Μέρκελ επίσης, μολονότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε απορρίψει οποιαδήποτε ανάγκη για έκτακτη στήριξη των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων.

Το ματς συνεχίζεται…

Keywords
Τυχαία Θέματα