Οι «καυτοί» διάλογοι στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας

10:28 17/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Διχασμός υπήρξε στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας με έντονες λογομαχίες, βαριές εκφράσεις και αποχωρήσεις. Η πλειοψηφία έθεσε ξεκάθαρα την κόκκινη γραμμή στην αλλαγή του καθεστώτος στη μισθοδοσία των κληρικών.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος είπε απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Εάν περάσει αυτή η συμφωνία δεν θα μπορείτε να κυκλοφορήσετε στη χώρα». Ο Αρχιεπίσκοπος τού απάντησε: «Λυπάμαι πολύ, είχα άλλα όνειρα για εσάς».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ζήτησε τον λόγο να μιλήσει για το θέμα της μισθοδοσίας όταν ο Αρχιεπίσκοπος του είπε «όχι τώρα» και ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση με τον Μεσσηνίας να αποκαλεί τον Αρχιεπίσκοπο «ψεύτη» και να αποχωρεί καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Ακολούθως αποχώρησε ο Μητροπολίτης Καισαριανής ενώ νωρίτερα είχε αποχωρήσει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης.

«Αυτό το ράσο έχει κολλήσει πάνω στο δέρμα μου. Αυτοί θα μου πουν ότι δεν αγαπώ τον κλήρο;» απάντησε στους επικριτές του ο Αρχιεπίσκοπος Το ανακοινωθέν της Ιεραρχίας συντάχθηκε μετά από την προτροπή του Αρχιεπισκόπου ότι «Πρέπει να βγούμε ενωμένοι. Μη δώσουμε την εικόνα ότι είμαστε διχασμένοι».

Το βίντεο από το enikos.gr

The post Οι «καυτοί» διάλογοι στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα