Οδούς αντί οδόντος οι Τούρκοι: Η Άγκυρα δεν επιτρέπει την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη

08:39 14/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Κλιμακώνουν την ένταση σε διπλωματικό επίπεδο και σε πολύ υψηλούς τόνους οι Τούρκοι απαντώντας με αντίποινα στην απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Τσαβούσογλου και την απέλαση της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων.

Έτσι διαμέσω του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές της σχέσεις, υψηλού επιπέδου, με την Ολλανδία, και δεν επιτρέπει στη χώρα την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη αλλά απαγορεύει και σε αεροπλάνα που μεταφέρουν Ολλανδούς διπλωμάτες ή ολλανδικές διπλωματικές

αποστολές να προσγειωθούν στην Τουρκία ή και να εισέρχονται στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κουρτουλμούς «λάβαμε την απόφαση ότι μέχρι να εκπληρωθούν οι όροι που έχουμε θέσει, δεν θα επιτραπεί στον Ολλανδό πρέσβη στην Τουρκία να επιστρέψει στην χώρα. Κάνουμε ακριβώς αυτό που μας έκαναν. Δεν επιτρέπουμε σε αεροπλάνα στα οποία επιβαίνουν Ολλανδοί διπλωμάτες ή διπλωματικές αποστολές να προσγειωθούν στην τουρκική επικράτεια, ούτε να χρησιμοποιούν τον εναέριο μας χώρο. Εκείνοι που δημιούργησαν αυτή την κρίση είναι οι υπεύθυνοι για να την επιλύσουν», σημείωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα