ΟΧΙ λέει ο Τουσκ στην παράταση του ελληνικού προγράμματος (pdf)

22:17 29/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Με τον πιο επίσημο τρόπο η κυβέρνηση εισέπραξε το «όχι» από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού για επέκταση του προγράμματος. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έστειλε απορριπτική επιστολή.

Την επιστολή αποκαλύπτουν οι Financial Times, ενώ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενημερώνει τον Αλέξη Τσίπρα ότι «μετά από συζήτηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες και εξαιτίας απουσίας

νέων στοιχείων, δεν βλέπω καμία διάθεση να πάω ενάντια στην απόφαση του Eurogroup της 27ης Ιουνίου».

«Πρέπει να υπενθυμίσω ότι μετά τη λήξη του παρόντος προγράμματος, ως μέλος της Ευρωζώνης, η Ελλάδα μπορεί πάντα να ζητήσει οικονομική βοήθεια από τους εταίρους της, σύμφωνα με τους από κοινού συμφωνηθέντες κανόνες. Στην Ευρώπη η πόρτα των διαπραγματεύσεων παραμένει πάντα ανοιχτή στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της ευθύνης» καταλήγει η επιστολή.

Επιστολή Tουσκ

Αυτή η άρνηση έρχεται μόλις μερικές ώρες προτού λήξει το πρόγραμμα της Ελλάδας.

Στο μεταξύ νωρίτερα, μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε αναφέρει πως το «όχι» στο δημοψήφισμα δεν πρόκειται να ισχυροποιήσει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Ο Ντόναλντ Τουσκ, ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως κάθε κυβέρνηση διαθέτει το δικαίωμα να διεξαγάγει δημοψήφισμα.

Η τοποθέτηση του στο Τwitter:

On #Greece: every government has the right to hold a referendum. However, NO vote will not will not result in stronger negotiating position.

— Donald Tusk (@eucopresident) June 29, 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα