Τσίπρας: Δεν έχεις περάσει ούτε έξω από δημόσιο σχολείο -Μητσοτάκης: Στέλνεις τα παιδιά σου σε ιδιωτικό

16:40 28/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Έντονα προσωπικό χαρακτήρα πήρε η αντιπαράθεση Τσίπρα -Μητσοτάκη στη Βουλή, στη φάση των δευτερολογιών. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρωθυπουργός επέλεξε να κλείσει τη δευτερολογία του, στη συζήτηση για την Παιδεία, με τη φράση «δεν μπορείτε κύριε Μητσοτάκη να υπερασπιστείτε το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο, διότι δεν έχετε περάσει ούτε απ΄έξω από δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα».

Ο αρχηγός της ΝΔ δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση. Υπογράμμισε

ότι είναι υπερήφανος που φοίτησε σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου (το Χάρβαρντ των ΗΠΑ) και εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα για υποκρισία, επειδή στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ δήθεν κόπτεται για το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο πρωθυπουργός απαντούσε θετικά στην πρόταση Μητσοτάκη για διεξαγωγή συζήτησης με αποκλειστικό αντικείμενο τη διαπλοκή και τη διαφθορά, καταθέτοντας αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. «Δεν θα αποφύγετε το διάλογο, όπως κάνατε σήμερα. Θα πιείτε το πικρό ποτήρι», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σημείωσε ότι θα περιμένει με ανυπομονησία την ημέρα που θα γίνει η συζήτηση, διότι τώρα πια έχουν γίνει γνωστές οι μεθοδεύσεις για τον Καλογρίτσα και την τράπεζα Αττικής

Keywords
Τυχαία Θέματα