Ο Τσίπρας προειδοποιεί: Αν θέλουν ρήξη, όλα είναι ανοιχτά

14:56 23/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Aν και η κυβέρνηση αρνείται ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να χρησιμοποιήσει τελεσιγραφική γλώσσα στη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, βέβαιο είναι ότι δεν θα πρόκειται για «υγιεινό περίπατο». Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι έχει κάνει το 70% όσων συμφώνησαν στο Βερολίνο, αλλά οι δανειστές δεν έχουν διανύσει το υπόλοιπο 30% της διαδρομής που τους αναλογεί.

Εν πτήσει προς τις Βρυξέλλες,

ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους ότι «Θέλουμε καταλυτική συμφωνία έως τις 30 Απριλίου, αλλιώς παύει να ισχύει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου».

Τι σημαίνει, άραγε, αυτό; Θα ανακαλέσουμε το αίτημα για παράταση του ισχύοντος μνημονίου; Και πώς θα αντιμετωπιστεί το «στέγνωμα» στη ρευστότητα των τραπεζών;

«Αν η επιλογή είναι η ρήξη τότε όλα είναι ανοικτά», απαντά ο πρωθυπουργός, πράγμα που προσδίδει δραματικό χαρακτήρα στις εξελίξεις.

«Κάναμε όσα ήταν να κάνουμε, επιθυμούμε να καταγραφεί η πρόοδος αύριο στο Eurogroup γιατί είμαστε κοντά σε συμφωνία και σκοπός μας είναι την επόμενη Τετάρτη να επικυρωθεί η συμφωνία και την Πέμπτη να γίνει Eurogroup», αναφέρει ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας, τη στιγμή που η πλευρά των δανειστών μιλά για χάσμα στις θέσεις των δυο πλευρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα