Ο Τσίπρας απείλησε με χρεοκοπία -Την αντέχουν οικονομικά & ηθικά οι δανειστές;

18:01 23/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Διαβάζω την επιχειρηματολογία σύσσωμης της αντιπολίτευσης εναντίον των όσων γράφει στην επιστολή του προς Μέρκελ -Ολάντ -Γιούνκερ ο Αλέξης Τσίπρας, και ομολογώ ότι δεν πείθομαι. Τον κατηγορούν περίπου ότι αποκάλυψε την οικονομική γύμνια της χώρας και, έτσι, έδειξε ότι παρακαλάει ιδιωτικώς ενώ παριστάνει τον σκληρό διαπραγματευτή δημοσίως.

Ερώτημα: Από τον Τσίπρα

περίμεναν όλοι αυτοί να μάθουν ότι το ταμείον είναι μείον; Κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας; Αυτοί δε μας δανείζουν;

Πιστεύω ότι μάλλον δεν κατάλαβαν τι λέει ο Τσίπρας στο γράμμα του ή δεν ξέρουν πώς να το σχολιάσουν. Εκείνο που λέει, λοιπόν, είναι ότι θα δώσει κανονικά μισθούς και συντάξεις και θα αφήσει τη χώρα να χρεοκοπήσει για τις δόσεις των δανείων του ΔΝΤ. Και τους επιρρίπτει όλη την ευθύνη γι αυτό, δεδομένου ότι δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα να εκδώσει νέα έντοκα γραμμάτια και, άρα, να πληρώσει τις οφειλές της.

Είναι έτοιμη η Ευρωζώνη να αντιμετωπίσει οικονομικά και πολιτικά τη χρεοκοπία της Ελλάδας;
Και, κυρίως, μπορεί να αντέξει ηθικά τον λόγο για τον οποίο θα γίνει; Διότι, στην πραγματικότητα, οι ίδιοι θα έχουν προκαλέσει τη χρεοκοπία στην περίπτωση αυτή.

Έχω την εντύπωση ότι και στα δυο ερωτήματα -και, κυρίως, στο δεύτερο- η απάντηση είναι «όχι». Αυτός είναι και ο λόγος που η Μέρκελ κάλεσε την άλλη μέρα τον Τσίπρα στο Βερολίνο και αποδέχθηκε την επταμερή.

Σημαίνει αυτό ότι λύθηκε το πρόβλημα; Προφανώς όχι, όμως επιτάχυνε τις εξελίξεις, καθώς το τελεσίγραφο το έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός και όχι οι δανειστές…

Keywords
Τυχαία Θέματα