Ο πρόεδρος της Fed προειδοποιεί: Υπάρχει κίνδυνος Grexit

13:03 23/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε μια προειδοποίηση προς την Ευρώπη και την Ελλάδα, προχώρησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μπούλαρντ και η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πιθανότητα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο

επικεφαλής της Fed επισήμανε πως, όντως, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η Ελλάδα να αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. Έσπευσε, όμως, να επισημάνει: «Αυτό θα είναι ένα λάθος και το μόνο που θα »καταφέρει» ένα Grexit, θα είναι να αφήσει τους Έλληνες μπροστά σε ένα αβέβαιο μέλλον. Νομίζω ότι ένα Grexit θα ήταν περισσότερο διαχειρίσιμο σε σχέση με πριν από δύο χρόνια και για αυτό πιστεύω πως θα μπορούσε να συμβεί αλλά δεν νομίζω ότι είναι σκόπιμο να προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο. Η Ελλάδα θα βρισκόταν αντιμέτωπη με ένα πολύ διαφορετικό και νομίζω ζοφερό μέλλον εάν ακολουθούσε αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν νομίζω ότι η διάχυση στις αγορές θα ήταν τέτοια».

Σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Μπούλαρντ, εδραία είναι επίσης η πιθανότητα να υπάρξει άμεσα μια νέα αναταραχή στις αγορές, ενώ επισήμανε πως η δύναμη του αμερικανικού δολαρίου, κατά τους τελευταίους μήνες, οφείλεται κυρίως στην επιθετική πολιτική της ΕΚΤ, παρά σε κάποια δυναμική κίνησης της Fed για τα επιτόκια. «Το ευρώ υποχώρησε σε αναμονή του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ. Η ισχύς του δολάριου είναι η ΕΚ. Αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές προς τα πού θα πάει η συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου-ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα