Ο τουρισμός αυξάνεται…ζήτω οι εκλογές !

03:11 17/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Στην Ελλάδα του ήλιου και της θάλασσας, στον καλοκαιρινό παράδεισο, ο τουρισμός ακολουθεί τη γενικότερη μιζέρια. Το δαιμόνιο των Ελλήνων δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τα θεία δώρα, και αυτό οφείλεται κυρίως στο δαίμονα της απάτης που, δυστυχώς, φωλιάζει στο νου του νεοέλληνα από την κορυφή (την εξουσία) ώς τα νύχια (τους πολίτες). Το φαινόμενο αυτό δεν είναι, βέβαια,

καθολικό, χαρακτηρίζει όμως, όπως καθημερινά αποδεικνύεται, πολύ μεγάλο αριθμό νεοελλήνων. Έτσι, αν παραδεχθούμε τη δύναμη του DNA, δεν μπορούμε παρά να δικαιώσουμε τους Ρωμαίους, που θαύμασαν και μιμήθηκαν τους Έλληνες, παράλληλα όμως τους άσκησαν έντονη κριτική για το συγκεκριμένο ελάττωμα.

Ο Γιουβενάλης, Λατίνος σατιρικός ποιητής του 1ου μ.Χ. αιώνα, θεωρούσε την απάτη μελανό σημείο του ελληνικού χαρακτήρα και έλεγε απαξιωτικά ότι οι Έλληνες δεν φέρονταν σαν απατεώνες, αλλά οι απατεώνες σαν Έλληνες !

Τις τελευταίες ημέρες, αντί τουριστών έχουμε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανταποκριτών ξένου Tύπου, λόγω των εκλογών. Η πρωτοτυπία μας όρια δεν έχει, και τα μάτια όλου του πλανήτη είναι καρφωμένα επάνω μας. Δεν νομίζω ότι έχει συμβεί παρόμοιο φαινόμενο σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα . Έτσι, πολλοί συζητούν και για….επόμενες εκλογές, ευελπιστώντας ίσως ότι αυτές θα συνοδεύονται και πάλι από την πρωτότυπη…νέα μορφή τουρισμού !

*Η Καθηγήτρια Στέλλα Πριόβολου είναι πρόεδρος στο Τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Keywords
Τυχαία Θέματα