Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σε… δύο Εθνικές!

18:01 4/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην προεπιλογή της Εθνικής Νιγηρίας και κλήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, καθώς η Νιγηρία έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, αφού κατέκτησε το Afrobasket 2015.

Πλέον

είναι στο χέρι του να διαλέξει με ποια εθνική ομάδα θέλει να αγωνίζεται.

«Ο Θανάσης έχει καταγωγή από γονείς από τη Νιγηρία που μετακόμισαν στην Ελλάδα, ενώ το όνομα Αντετοκούνμπο είναι ίδιο με το Adetokunbo, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να είναι μέλος της προετοιμασίας μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ της Νιγηρίας Tijani Umar.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δήλωσε πρόσφατα, πως το όνειρο του είναι ν’ αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας, τη χώρα δηλαδή όπου μεγάλωσε και το όνομα του έχει ακουστεί ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά, αν και δεν έχει λάβει ακόμα προσκλητήριο από την Εθνική Ελλάδας και δεν έχει κάνει συμμετοχή με τη «γαλανόλευκη» σε διεθνή διοργάνωση.

Ωστόσο, το επίσημο προσκλητήριο από τους Νιγηριανούς ίσως τον κάνει να εξετάσει ξανά την κατάσταση.

Όπως και να ‘χει, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως από ελληνικής πλευράς θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να φορέσει και ο Θανάσης την φανέλα με το εθνόσημο, όπως κάνει την τελευταία διετία ο αδελφός του, Γιάννης.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα