Ο Σαββίδης θα μπει στο Mega μέσω ΔΟΛ; Τι θα κάνουν Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας -Κίνηση Μαρινάκη;

17:18 25/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες φαίνεται πως θα ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του ΔΟΛ και στη συνέχεια είναι πιθανόν οι τράπεζες θα συναινέσουν στην επανεκκίνηση του Μega, υπό την προϋπόθεση ότι παλαιοί και νέοι μέτοχοι θα βάλουν αρκετά εκατομμύρια από την τσέπη τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η εταιρεία Grand Thornton είναι, ταυτόχρονα, εκκαθαριστής

στον ΔΟΛ και αξιολογητής των πραγμάτων στο άλλοτε μεγάλο κανάλι. Απ’ ό,τι ακούγεται, ολοκληρώνει το έργο της στο ιστορικό δημοσιογραφικό συγκρότημα και θα αρχίσει να το εκπλειστηριάζει κομμάτι κομμάτι.

Όπως είναι αντιληπτό, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει το μερίδιο περίπου 20% των μετοχών που κατέχει στο Mega. Και στη συνέχεια οι τίτλοι των εφημερίδων ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ.

Τραπεζικά στελέχη εξηγούσαν προ καιρού στην aixmi.gr ότι δεν ήταν δυνατόν να προηγηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο κανάλι, διότι ο ΔΟΛ δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει και, έτσι, το μερίδιό του θα εξαϋλωνόταν -και μαζί το σημαντικότερο περιουσιακό του στοιχείο. Στην περίπτωση αυτή, οι τραπεζίτες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κακουργηματικές διώξεις για απιστία.

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν πως έπρεπε να πωληθεί πρώτα το ποσοστό του ΔΟΛ στο Mega και ακολούθως να προχωρήσει η αύξηση μετοχικού μετοχικού κεφαλαίου στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ.

Εκεί φαίνεται να οδηγούνται τα πράγματα. Και το ερώτημα είναι ποιος ή ποιοι θα διεκδικήσουν το 20% του ΔΟΛ στον τηλεοπτικό σταθμό;

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δείξει ενδιαφέρον να μπει στα Media και ειδικά στην τηλεόραση -και έχει την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης. Προσπάθησε να αποκτήσει δικό του κανάλι, μέσω του αστείου διαγωνισμού του Νίκου Παππά, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε. Επιχείρησε να μπει στο Mega, μέσω ΔΟΛ, αλλά το θέμα σκάλωσε. Το ίδιο προσπαθεί και μέσω Πήγασου, αλλά το deal δεν κλείνει. Η πώληση του 20% που διαθέτει ο ΔΟΛ, ίσως είναι η καλή ευκαιρία.

Αν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι ο ένας «μνηστήρας», μήπως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποδειχθεί ο δεύτερος; Και εκείνος προσπάθησε να αποκτήσει δικό του κανάλι -προσέφερε, μάλιστα, 75 εκατομ ευρώ μόνο για την άδεια- αλλά ο διαγωνισμός κρίθηκε άκυρος από το Συμβούλιο Επικρατείας. Μήπως αυτή είναι η στιγμή να μπει στο Μega ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Πόσο, άλλωστε, θα αποτιμηθεί το 20%;

Η τρίτη εκδοχή, βέβαια, θα ήταν να κινηθεί για την απόκτηση του 20% κάποιος από τους σημερινούς μεγαλομετόχους του Μega, δηλαδή η οικογένεια Βαρδινογιάννη ή ο Φώτης Μπόμπολας, με στόχο να αποκτήσουν την πλειοψηφία του σταθμού -και οι δυο διαθέτουν πάνω από 30%. Αν και το σενάριο αυτό μοιάζει απίθανο για τον δεύτερο.

Η εικόνα φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες εβδομάδες…

Υ.Γ. Θα προσπαθήσει, άραγε, ο μεγάλος «χαμένος» Σταύρος Ψυχάρης να ξαναμπεί στο παιχνίδι, διεκδικώντας τον τίτλο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ; Ας μην το αποκλείσουμε ως ενδεχόμενο…

Keywords
Τυχαία Θέματα