Ο Σαμαράς απέκλεισε τις εκλογές; Κάθε άλλο…

15:54 16/12/2013 - Πηγή: Aixmi

Ο πρωθυπουργός (υποτίθεται ότι) έκλεισε το θέμα της τριπλής κάλπης, τον Μάϊο, με τη συνέντευξή του στην Καθημερινή, αλλά οι γνωρίζοντες τις σκέψεις του βεβαιώνουν ότι η πιθανότητα διεξαγωγής και βουλευτικών εκλογών κάθε άλλο παρά αποκλείεται.

Αν διαβάσουμε προσεκτικά τι είπε, θα διαπιστώσουμε ότι επιχείρησε να αντιδιαστείλει εκείνο που συμφέρει τον ίδιο από εκείνο που συμφέρει τη χώρα, χωρίς τελικά να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο.

Διαβάστε τι είπε:

«Θαρρείτε πως δε βλέπω ότι από στενή κομματική σκοπιά μπορεί να με συνέφεραν οι τριπλές εκλογές; Αλλά τη χώρα τη συμφέρει να ολοκληρωθεί

απροσκοπτα η έξοδος από την κρίση. Και αυτό είναι για μένα η απρόσκοπτη προτεραιότητα».

Για να προσθέσει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε 4 χρόνια, αλλιώς μεταδίδεται εικόνα κρίσης για τη χώρα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ότι αν πεισθεί ο Αντώνης Σαμαράς -και πείσει και τον Βαγγέλη Βενιζέλο- ότι η σφοδρότατη δυσαρέσκεια του κόσμου θα διοχετευθεί στην ευρωκάλπη και η «φωνή της λογικής» στη βουλευτική κάλπη, τότε ας ετοιμαστούμε…

Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη δώσει το άλλοθι, διαμηνύοντας ότι τη νύχτα των ευρωεκλογών θα θέσει θέμα άμεσων εθνικών εκλογών -αν βεβαίως έχει αναδειχθεί πρώτο κόμμα ο Σύριζα και τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ιδίως το ΠΑΣΟΚ) έχουν καταγράψει σημαντικές απώλειες.

Επειδή αυτό το τελευταίο σενάριο μόνο απίθανο δεν είναι, η χώρα θα μπει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με δεδομένο ότι τον Φεβρουάριο του 2015 μεσολαβεί η εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός αποκλείεται να βρει τους απαιτούμενους 180 βουλευτές. Συνεπώς, θα γίνουν οπωσδήποτε βουλευτικές εκλογές.

Χρειάζονται και άλλα λόγια;

Keywords
Τυχαία Θέματα