Ο Σ. Ξηρός εμφανίζεται να μην θέλει να φορέσει το βραχιολάκι επιτήρησης

14:38 26/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές εμφανίζουν το Σάββα Ξηρό να αρνείται για θρησκευτικούς και άλλους λόγους να φορέσει στο βραχιολάκι.

“Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ το «Πρώτο Θέμα» ο τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη θα προτιμήσει να μείνει στη φυλακή παρά να βγει φορώντας βραχιολάκι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι τρεις λόγοι άρνησης είναι:

* για θρησκευτικούς: ως παπαδοπαίδι δεν μπορεί να παραβλέψει όσα αναφέρονται στην Αποκάλυψη και να κυκλοφορεί ως μαρκαρισμένος σκλάβος.

* ιδεολογικούς:δεν θέλει να γίνει πιόνι στην οθόνη ενός υπολογιστή που ελέγχεται από μια ιδιωτική εταιρία και θεωρεί

πως αυτός ο έλεγχος σταδιακά θα επεκταθεί σε όλους τους πολίτες

* λόγους υγείας: η συσκευή εκπέμπει ακτινοβολία και μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα υγείας

«Αν κάποιος χρήστης δεν δεχθεί το βραχιολάκι δεν θα προχωρεί ο κατ” οίκον περιορισμός του» ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στο Mega και ανακοινώνοντας ότι η έναρξη διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου.

Η διάταξη για το βραχιολάκι δεν αφορά μέχρι στιγμής ισοβίτες, καθώς όπως είπε χρειάζεται έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, προσθέτοντας ότι η διάταξη δυνητικά καλύπτει περισσότερους από 10 ισοβίτες σε όλη τη χώρα.

Τέλος επέμεινε ότι η περίπτωση του Σάββα Ξηρού εμπίπτει στις «βαριές προσβολές ανθρώπινης αξιοπρέπειας» που «θα πρέπει να μας κινητοποιούν ανεξαρτήτως αν είναι 1-2 περιπτώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα