Ο… πρίγκιπας Λιάπης και ο τροχονόμος διασώστης της αξιοπρέπειάς μας

01:17 20/12/2013 - Πηγή: Aixmi

Τι συμβολίζει για την πολιτική ζωή της Μεταπολιτευτικής Ελλάδος ο Μιχάλης Λιάπης; Έναν πρίγκιπα της πολιτικής.

Αγαπημένος ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, διακρίνεται στην έξοδο του αεροπλάνου του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν που τον μετέφερε στην Ελλάδα το 1974.

Πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό, κατά κοινή ομολογία, ο Μιχάλης Λιάπης μπήκε στην πολιτική ως

πρίγκιπας. Αυτή του την ιδιότητα επιβράβευσαν οι ψηφοφόροι στη Β΄ Αθηνών που τον εξέλεγαν σταθερά ανάμεσα στους πρώτους.

Υφυπουργός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και υπουργός του Κώστα Καραμανλή, ο Μιχάλης Λιάπης ένιωθε τη ΝΔ σπίτι του από κληρονομιά και τα υπουργεία φυσική εξέλιξη της ζωής του.

Όσο ήταν υπουργός δεν πολυσκέφθηκε ότι έπρεπε να μην ανεβεί στο αεροπλάνο που πλήρωνε ο Χριστοφοράκος για να πάει να δει το ματς.. Το χειρότερο είναι ότι για να φθάσει ως τη Γερμανία είχε πληρώσει εισιτήρια και ξενοδοχεία!!!

Είναι τσιγκούνης ο Μιχάλης Λιάπης; Όχι ! Έχει απλώς τη λογική του «έλα μωρέ.. σιγά το δωράκι», που τόσα χρόνια δεν ενοχλούσε κανένα Έλληνα. Έχει και την ασφάλεια του ακαταδίωκτου που τόσα χρόνια περιέβαλε τους Έλληνες πολιτικούς. Έχει και την αλαζονεία του πρίγκιπα που τόσα χρόνια καμία αρχή στην Ελλάδα δεν διανοούνταν να ελέγξει.

Μόνο που εν τω μεταξύ οι καιροί άλλαξαν. Οι Έλληνες, και εξαιτίας των κυβερνήσεων που συμμετείχε ο Μιχάλης Λιάπης, πέρασαν στην πιο σκοτεινή περίοδο της μεταπολεμικής ιστορίας τους. Ο πρίγκιπας έχασε επεισόδια. Έμεινε να νομίζει πως απέχοντας από τα κοινά -θυμίζω αποχώρησε και δεν ήταν ούτε υποψήφιος βουλευτής το 2009- θα μπορεί να συμπεριφέρεται όπως ο Έλληνας που άφησε πίσω του…

Όμως οι καιροί άλλαξαν υποχρεωτικά. Η φοροαποφυγή είναι ηθικό ατόπημα, που γίνεται ηθικό κακούργημα για πρόσωπο με τα εισοδήματα και τη διαδρομή του Μιχάλη Λιάπη. Η πλαστογραφία είναι πλημμέλημα για τους πολίτες και γίνεται κακούργημα για νυν και πρώην πολιτικούς.

Τι συμβολίζει σήμερα ο Μιχάλης Λιάπης; Το τέλος εποχής. Ακόμη και αν είναι μια περίπτωση πολιτικού ανάμεσα στις δεκάδες που έπρεπε να ελεγχθούν, η έξοδός του από το δημόσιο βίο ως αποδιοπομπαίου τράγου δείχνει πως η ανοχή εξαντλήθηκε για όλους, πρίγκιπες και κοινούς θνητούς. Αυτό το συμβολισμό τον οφείλουμε στον τροχονόμο που τον συνέλαβε!!! Είναι ανάμεσα σε εκείνους που πλήρωσαν την κρίση αλλά αντέχει να μας επιστρέφει ένα ψίχουλο αξιοπρέπειας…

Keywords
Τυχαία Θέματα