Ο Πούτιν στέλνει S-400 στην Κριμαία -Ο Τραμπ ακυρώνει τη συνάντηση -Η Ουκρανία απαντά

12:42 30/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Την ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία με το αμυντικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 αποφάσισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά το θερμό επεισόδιο στο Στενό του Κερτς με την Ουκρανία, προκαλώντας αντιδράσεις στη Δύση. Εν μέσω ουκρανικής κρίσης, προγραμματίστηκε η συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της G20.

Κι ενώ το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι το τετ α τετ των δύο προέδρων είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο, στο μπουένος Άιρες, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ το ακύρωσε καθώς, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter,

η Ρωσία κρατά ακόμη τους Ουκρανούς ναύτες και τα πλοία μετά το επεισόδιο στην Αζοφική θάλασσα.

Από την πλευρά της η Ουκρανία, αφού κήρυξε στρατιωτικό νόμο για 30 ημέρες και αφού ο Ποροσένκο ζήτησε πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να πλεύσουν στην Αζοφική Θάλασσα, τώρα απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε όλους τους Ρώσους πολίτες από 16-60 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον επικεφαλής της υπηρεσίας συνοριακών ελέγχων Πέντρο Τσιγκάλ, «από σήμερα, η είσοδος ξένων, κυρίως Ρώσων αρρένων πολιτών ηλικίας 16 έως 60 ετών, περιορίζεται». Ο Ποροσένκο επιβεβαίωσε τον περιορισμό γράφοντας στο twitter: «Η Ουκρανία εισήγαγε περιορισμούς αναφορικά με την είσοδο Ρώσων ανδρών ηλικίας μεταξύ 16 και 60 ετών».

Εξαιρέσεις θα γίνονται για τις «ανθρωπιστικές περιπτώσεις», όπως για τη μετάβαση Ρώσων στην Ουκρανία για μια κηδεία.

The post Ο Πούτιν στέλνει S-400 στην Κριμαία -Ο Τραμπ ακυρώνει τη συνάντηση -Η Ουκρανία απαντά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα