Συνεχίζεται η επέλαση της «Πηνελόπης» – Θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο

11:42 30/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Η κακοκαιρία «Πηνελόπη» μετά τις έντονες βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα έφερε χιονοπτώσεις μέχρι και στα πεδινά τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας (Θράκη), ενώ κατά την επέλασή της τα μεγαλύτερα ύψη χιονόστρωσης σημειώθηκαν στα ορεινά της Αν. Θεσσαλίας και της Εύβοιας, όπου συνθήκες χιονοθύελλας επικρατούσαν για πολλές ώρες προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Η «Πηνελόπη» πλήττει και την Παρασκευή τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα τις χιονοπτώσεις, ακόμα και

σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με το meteo.gr, σημαντική κεραυνική δραστηριότητα συνόδευε την τελευταία φάση της κακοκαιρίας Πηνελόπη, με περισσότερους από 10.000 κεραυνούς.

Με δελτίο της η ΕΜΥ ενημερώνει ότι για σήμερα Παρασκευή θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα αναοτλικά και νότια και σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Θα σημειωθούν, επίσης, πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο τοπικά 8 και το πρωί έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα) Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά το πρωί έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το πρωί αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

The post Συνεχίζεται η επέλαση της «Πηνελόπης» – Θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα