Μακελάρης του Παρισιού εκπαιδεύτηκε σε λέσχη σκοποβολής της αστυνομίας

21:18 1/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε λέσχη σκοποβολής της γαλλικής αστυνομίας είχε εκπαιδευτεί στον χειρισμό των όπλων ο Αμιμούρ Σαμί, ένας από τους τρεις μακελάρηδες του Μπατακλάν.

Όπως αποκαλύπτει το γαλλικό δίκτυο iTele ο 28χρονος Αμιμούρ το 2012, όταν ήταν οδηγός λεωφορείου, εκπαιδεύτηκε στη χρήση των όπλων από τη Λέσχη Σκοποβολής της Γαλλικής Αστυνομίας, μια ένωση στην οποία συμμετέχουν απόστρατοι αλλά και ενεργοί αστυνομικοί.

Οι μόνοι περιορισμοί για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, ο ενδιαφερόμενος

να είναι άνω των 18 ετών και να καταβάλει αντίτιμο 130 ευρώ. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είχε διάρκεια δύο ωρών και επέτρεπε τον χειρισμό όπλου 9 χιλιοστών, 38αρι ρεβόλβερ και τυφέκιο.

Μετά από αυτό το σύντομο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το iTele, ο μελλοντικός βομβιστής είχε τη δυνατότητα να ενταχθεί στη Λέσχη – με μόνα προαπαιτούμενα την καταβολή 260 ευρώ, ιατρική βεβαίωση για καλή ψυχική κατάσταση και ένα αντίγραφο ποινικού μητρώου. Αργότερα για να μην κινήσει υποψίες ο Αμιμούρ ξύρισε το μούσι του.

Η Λέσχη λειτουργεί έχοντας λάβει άδεια από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση του Παρισιού, ωστόσο δεν χρηματοδοτείται από την αστυνομία ή το υπουργείο Εσωτερικών. Ιδρύθηκε από απόστρατους αστυνομικούς, από τους οποίους και διοικείται.

Το γαλλικό iTele σχολιάζει πως σε κάθε περίπτωση η υπόθεση εγείρει ερωτήματα για τον έλεγχο τέτοιων συλλόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα