Ο Λοβέρδος ιδρύει κόμμα σε 6 μήνες

15:45 16/1/2013 - Πηγή: Aixmi

Την πρώτη του δημόσια παρέμβαση ως επικεφαλής της ΡΙΚΣΣΥ έκανε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, καλώντας τους εκπροσώπους του Τύπου προκειμένου να τους παρουσιάσει δέσμη προτάσεων εξάμηνης διάρκειας για την ανάπτυξη και τον απεγκλωβισμό της οικονομίας από τη γραφειοκρατία.

Γιατί εξάμηνης;

Διότι σε έξι μήνες από σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος και τα μέλη της «Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας»

θα μπορούν, πλέον, να τοποθετούνται στη δημόσια σφαίρα στο πλαίσιο ενός κόμματος.

Ο πρώην υπουργός όχι μόνο ξεδίπλωσε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεών του, αποκαλύπτοντας ότι σε ένα εξάμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος, αλλά έδωσε και το στίγμα του νέου σχηματισμού λέγοντας ότι «δεν θα είναι ένα ΠΑΣΟΚ νούμερο 2».

Η ατάκα -απόλυτη αιχμή στον πρώην κόμμα του και τον Ευάγγελο Βενιζέλο- ήρθε μετά από ερώτηση για το αν συνομιλεί με στελέχη, τα οποία έχουν φύγει από το ΠΑΣΟΚ με σκοπό την προσχώρησή τους στο κόμμα, την οποία εμπλούτισε, τονίζοντας ότι η ΡΙΚΣΣΥ θα είναι κόμμα, το θα αποτελείται από «νέα υλικά».

Στα παλαιά υλικά της Ιπποκράτους, πάντως, δε φαίνεται να συγκαταλέγει και τον πολιτικό του φίλο και πρόσφατα αποχωρήσαντα από το ΠΑΣΟΚ Χρήστο Αηδόνη, για τον οποίο σημείωσε με νόημα ότι είναι «στην ίδια γραμμή πλεύσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα