Ο Λαφαζάνης βάζει «κόκκινη γραμμή» στον Τσίπρα

19:58 13/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Δεν περνάει μέρα που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης να μην στείλει μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρα για τις προεκλογικές «κόκκινες γραμμές» του Σύριζα, τις οποίες οφείλει να μην παραβιάσει. Σήμερα δήλωσε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί» και πρόσθεσε ότι «είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα κάνουμε κωλοτούμπα».

Τι σημαίνουν όλα αυτά τη στιγμή που ο πρωθυπουργός μιλάει συνεχώς για προσπάθεια «έντιμου

συμβιβασμού»; Πώς θα υπάρξει αυτός ο συμβιβασμός αν η κυβέρνηση παραμείνει στις προεκλογικές δεσμεύσεις της και οι δανειστές δεν τις αποδεχθούν, όπως όλα δείχνουν μέχρι σήμερα;

«Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα υποχωρήσουμε και θα λάβουμε υφεσιακά μέτρα», πρόσθεσε ο αρχηγός της Αριστερής Πλατφόρμας του κυβερνώντος κόμματος, σε μια που η τρόικα απαιτεί δέσμη φορολογικών μέτρων και η κυβέρνηση προωθεί αρκετά από αυτά.

«Αν θέλαμε να κάνουμε κωλοτούμπα θα το είχαμε κάνει από την αρχή και θα είχαμε υπογράψει το email Χαρδούβελη. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε», είπε. «Θα αντέξουμε. Παίρνουμε μέτρα για να αντέξουμε και πιστεύω ότι θα τα βγάλουμε πέρα».

Το πώς θα αντέξουμε, βέβαια, δεν το είπε. Το από πού θα βρούμε, δηλαδή, τα 7 δισ για να πληρώσουμε τα δάνεια που λήγουν τον Ιούνιο. Ή τα 30 δισ που θα απαιτηθούν τα επόμενα 2 χρόνια, με δεδομένο ότι οι αγορές αποκλείεται να ανοίξουν για να δανειστούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα