Ο Κοντονής «αδειάζει» Τόσκα: Οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην αυτοάμυνα

09:21 1/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Από το βήμα της Βουλής κι απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινού, σχετικά με το δικαίωμα των πολιτών στην αυτοάμυνα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής «λαδειασε» στην ουσία τον συνάδελφό του Νίκο Τόσκα τονίζοντας ότι «η άμυνα αποτελεί δικαίωμα κάθε πολίτη που θεμελιώνεται κοινωνικά και εξασφαλίζεται με απόλυτο τρόπο νομοθετικά».

Αναφερόμενος στο θέμα της δίωξης του 88χρονου που πυροβόλησε ληστές οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι τιυ,

αλλά και της μεταγωγής του με χειροπέδες ο κ. Κοντονής ζήτησε από δικαστικούς λειτουργούς και αστυνομικούς να είναι πιο προσεκτικοί.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση που είδαμε και στον Τύπο είχαμε παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Όμως η αντίδραση του 88χρονου είναι φανερό ότι έγινε στο πλαίσιο του νόμου. Δυστυχώς ορισμένοι εισαγγελείς δείχνουν μια ευθυνοφοβία σε αυτές τις περιπτώσεις και ασκούν διώξεις σε ανθρώπους που βρίσκονται σε άμυνα και οι πράξεις τους βάσει του Ποινικού Κώδικα μένουν ατιμώρητες».

Και πρόσθεσε: «Μου έκανε εντύπωση πως μεταχειρίστηκαν οι αρμόδιες αρχές τον δράστη. Έχουμε έναν υπέργηρο και τα αστυνομικά όργανα του πέρασαν χειροπέδες. Θα πρέπει η Ελληνική Αστυνομία, κατά γενική ομολογία να δώσει σωστές κατευθύνσεις γιατί η εικόνα που εξεδόθη ήταν άδικη».

Όπως υπογράμμισε: «Ο θεσμός της άμυνας δικαιολογείται απολύτως. Ηπολιτεία δεν μπορεί να είναι πανταχού παρούσα» με αποτέλεσμα οι πολίτες να αναγκάζονται να δρουν αυτοδυνάμως όταν προσβάλλονται τα έννομα αγαθά του.

The post Ο Κοντονής «αδειάζει» Τόσκα: Οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην αυτοάμυνα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα