Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο

09:47 14/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση εξουδετερώθηκε ο Σερίφ Σεκάτ, που αιματοκύλισε δύο ημέρες πριν τη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου. Ο δράστης της επίθεσης κρυβόταν σε μια αποθήκη στη συνοικία Νεντόρφ, στο νότιο τμήμα της πόλης, όπου μεγάλωσε και όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του την Τρίτη.

Φέρεται να είχε πάνω του όπλο και μαχαίρι και να ήταν εκείνος που πυροβόλησε εναντίον των στυνομικών που ανταπέδωσε τα πυρά.

Ο τζιχαντιστής εντοπίστηκε από τρεις αστυνομικούς καθώς «περιφερόταν» στον δρόμο, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, σε ενημέρωση δημοσιογράφων.

Οι

αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά εκείνος στράφηκε και «άνοιξε πυρ» πρώτος, με τους αστυνομικούς «να ανταποδίδουν αμέσως και να εξουδετερώνουν» τον δράστη της επίθεσης, υπογράμμισε ο Καστανέρ.

Το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου του Amaq ανέλαβε την ευθύνη τονίζοντας ότι ο Σεκάτ ήταν μαχητής και ανήκε στις τάξεις του.

The post Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα