Ο «καλός» Ρέσλερ και ο «κακός» Βεστερβέλε…‏

10:45 2/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Σε κανονική παράσταση εξελίσσονται τα όσα αντικρουόμενα λένε καθημερινά για την Ελλάδα, ο πρόεδρος και ο πρώην πρόεδρος των Φιλελευθέρων της Γερμανίας.

Ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ χύνει συνεχώς δηλητήριο, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Βεστερβέλε είναι σαφώς πιό ήπιος και συγκαταβατικός.

Τι κρύβεται πίσω απ’ αυτό;

Ο Ρέσλερ βλέπει τον κίνδυνο εκλογικής κατάρρευσης του κόμματός του και προσπαθεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους, ξορκίζοντας τη «διεφθαρμένη» Ελλάδα

και τους «τεμπέληδες» Έλληνες.

Ο Βεστερβέλε, που είδε τον Ρέσλερ να του «κλέβει» την ηγεσία -άρα και την αντικαγκελαρία- πριν από μερικούς μήνες, φαίνεται να σκέφτεται, πλέον, περισσότερο ως Γερμανός και λιγότερο ως στέλεχος των Φιλελευθέρων. Αποτέλεσμα: προσπαθεί να ανακόψει τον αντιγερμανισμό που αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη, λέγοντας καλά λόγια και για τις προσπάθειες των Ελλήνων.

Μέχρι πότε θα διαρκέσει η σύγκρουσή τους, που έχει επιπτώσεις και στη χώρα μας;

Οι εκλογές του επόμενου χρόνου είναι ο κρίσιμος σταθμός. Αν επαληθευτούν τα γκάλοπ το κόμμα τους θα συντριβεί και θα μείνει εκτός Βουλής. Στην περίπτωση αυτή (τη λίαν πιθανή) δε θα χρειαστεί να ξανακουβεντιάσουμε για ούτε για Ρέσλερ ούτε για Βεστερβέλε….

Keywords
Τυχαία Θέματα