Ο Γ. Παπανδρέου βάζει τους δικούς του όρους για να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ

15:50 27/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Τέσσερις προϋποθέσεις για να προχωρήσει η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θέτει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το οποίο θα αποφασίσει σε πανελλαδική συνδιάσκεψη το Σάββατο για τη στρατηγική του ενόψει εκλογών.

Το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου ζητά αυτοτέλεια των συνεργαζόμενων κομμάτων, κατάρτιση ψηφοδελτίων κατόπιν εσωτερικής ψηφοφορίας, προεκλογική συμφωνία για το πλαίσιο αρχών και την ευθύνη σε κάθε κόμμα

για τους υποψήφιους που θα προτείνει.

Αναλυτικά οι όροι, όπως ανακοινώθηκαν από το ΚΙΔΗΣΟ:

1) «Ο καθένας θα συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια με ισοτιμία, με όρους θεσμικής αυτοτέλειας και με αξιοπρέπεια. Σε βάση αξιακή και μόνον με πολιτικούς όρους.

2) Από κοινού διαμορφώνουμε το πολιτικό πλαίσιο των αρχών και των στόχων της προεκλογικής μας συνεργασίας.

3) Οι υποψήφιοι στους συνδυασμούς να ορισθούν με ανοιχτή εκλογική διαδικασία από την βάση (με πρόνοια να υπάρξει ισορροπημένη συμμετοχή όλων των κομμάτων κινήσεων και προσωπικοτήτων της σύμπραξης, με διαδικασία που θα διέπεται από τις αρχές της αξιοκρατίας, της επιστημονικής και κοινωνικής καταξίωσης, της ιστορικής διαδρομής και προσφοράς κάθε υποψηφίου. Δεν μπορεί να είναι μια διαδικασία διευθέτησης προσωπικών υπολογισμών και επιδιώξεων).

4) Σε κάθε περίπτωση το κάθε κόμμα ή κίνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να προτείνει αυτοτελώς τους δικούς του υποψηφίους στη διαδικασία αυτή».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η προεκλογική συνεργασία πρέπει να θεωρηθεί το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας σύγκλισης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Η πρωτοβουλία για την ανασύσταση του προοδευτικού χώρου σε μια πολιτική και κομματική έκφραση αφορά τους πάντες – χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα. Είναι πράξη ιστορικής ευθύνης τώρα που όλοι έχουμε διδαχθεί και έχουμε μάθει για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να πετύχει» .

Keywords
Τυχαία Θέματα