Ο φονιάς στην Ουτρέχτη-Στο όνομα του Αλλάχ τα έκανα όλα

20:37 19/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Αυξάνονται οι πιθανότητες να είχε τρομοκρατικό κίνητρο ο Τούρκος Γκιόκμεν Τανίς, που σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε άλλα πέντε σε τραμ στην Ουτρέχτη.

Στο σημείωμα που είχε αφήσει στο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε, έγραφε ότι τα έκανε όλα στο όνομα του Αλλάχ, ενώ απηύθυνε μήνυμα τους «μουσουλμάνους αδελφούς» του, σύμφωνα με την Telegraaf.

Αυτές οι αναφορές στο σημείωμα, σε συνδυασμό με τις σχέσεις του αδελφού του Τανίς και του πατέρα τους με κινήματα μουσουλμάνων σαλαφιστών, κάνει τις αρχές να εξετάζουν

ακόμη την εκδοχή ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Ενα άλλο σενάριο ήταν πως επρόκειτο για έγκλημα τιμής. Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε, χθες, επικαλούμενο συγγενείς του στην Τουρκία, ότι πυροβόλησε μια γυναίκα μέσα στο τραμ για «οικογενειακούς λόγους». Ομως, αυτό θεωρείται λιγότερο πιθανό, από τη στιγμή που δεν έχει διαπιστωθεί κάποια σχέση ανάμεσα στον δράστη και τα θύματα.

Στην επίθεση έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Μια 19χρονη γυναίκα και δύο άνδρες, 28 και 49 ετών. Επίσης, από τους πέντε τραυματίες, οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση, μια 20χρονη, μια 21χρονη και ένας 74χρονος άνδρας.

Ο Τανίς είχε βαρύ ποινικό μητρώο, έχοντας καταδικαστεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ τώρα είναι κατηγορούμενος σε δίκη για βιασμό.

The post Ο φονιάς στην Ουτρέχτη-Στο όνομα του Αλλάχ τα έκανα όλα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα