Ο διάδοχος του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της Μπάρτσα

15:39 12/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Με τη λιτή δήλωση «θέλω να ξεκουραστώ» ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Λουίς Ενρίκε ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το τιμόνι της κορυφαίας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Φουντώνει η φημολογία για τον άνθρωπο που θα τον διαδεχθεί και πολλές πιθανότητες φέρεται να συγκεντρώνει ο παλιός προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που προπονεί και κοουτσάρει ο Ερνέστο. Είναι ένας

τεχνικός υψηλού επιπέδου. Το έχουμε διαπιστώσει αυτό σε όλες τις ομάδες στις οποίες δούλεψε. Όσο για τις φήμες για τον Ερνέστο και την Μπαρτσελόνα, είναι μέρος του αθλήματος» είχε τονίσει ο Ενρίκε και ο Βάσκος έγινε το πρώτο φαβορί! Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτελεί εδώ και 3,5 χρόνια τον αναμορφωτή της Αθλέτικ Μπιλμπάο, με την οποία κατέκτησε το 2015 το σούπερ καπ Ισπανίας, στον πρώτο τίτλο της έπειτα από 31 χρόνια (νταμπλ 1983-84), ενώ με τους Βάσκους έχει φτάσει μια φορά στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, αλλά και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπάρχει και ο Χόρχε Σαμπάολι! Ευέλικτος τακτικά και λατρεύοντας να συνδυάζει στοιχεία που μεταξύ τους μπορεί να δείχνουν αντιφατικά, όπως η κατοχή με τις αντεπιθέσεις, η ελευθερία και η τακτική προσήλωση, καταφέρνει να αλλάζει τη ροή ενός αγώνα ακόμα κι όταν ο αντίπαλος δείχνει να κυριαρχεί για τα καλά. O Σαμπάολι έχει περάσει το μαχητικό του πνεύμα στην ομάδα, έχει κάνει τους ποδοσφαιριστές του να πιστεύουν ότι το ματς δεν τελειώνει ποτέ πριν σφυρίξει ο διαιτητής και η διοίκηση της Μπαρτσελόνα το λατρεύει!!! Η Σεβίλλη το παλεύει ακόμα και για τίτλο, έχει βάλει δύσκολα στους μεγάλους και ο ίδιος είναι στα φαβορί!

Ο Ρόναλντ Κούμαν είναι ο άνθρωπος που έχει χαρίσει στην Μπαρτσελόνα το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία της, το 1992, με το φάουλ-κεραυνός στον τελικό με την Σαμπντόρια, στο Γουέμπλεϊ. Εντυπωσίασε με τη Σαουθάμπτον, έκανε τα deal του αιώνα για τους Αγίους και ως επιβράβευση ήρθε η Εβερτον. Το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό! Καλό ποδόσφαιρο, εξαιρετικές σχέσεις με τους παίκτες και ξέρει όσο λίγοι την Μπαρτσελόνα!

Ο Αρσέν Βενγκέρ δύσκολα θα μείνει στην Αρσεναλ και η Μπαρτσελόνα θέλει κάτι… μόνιμο! Ο Αλσατός λατρεύει αυτές τις θέσεις, είναι μάνατζερ με τα όλα του και για πολλούς είναι στη λίστα των φαβορί! Τον ξεπέρασε το ποδόσφαιρο; Αυτό λένε οι Αγγλοι, ωστόσο ξεχνούν πως η κάνουλα δεν ήταν πάντα ανοιχτή, αντίθετα στη Μπαρτσελόνα το μπάτζετ είναι τεράστιο! Εξάλλου, και η αδυναμία του στο να βάζει νέους παίκτες στην Ανδρών!

Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο άνθρωπος που έβαλε την Τότεναμ στη μάχη του τίτλου τις τρεις τελευταίες σεζόν. Ο Αργεντινός έγινε κάτοικος Λονδίνου το καλοκαίρι του 2014 και μετά την πρώτη σεζόν, που τερμάτισε στην 5η θέση, στη συνέχεια κάνει πρωταθλητισμό με τους «πετεινούς». Πέρσι διεκδίκησε τον τίτλο σχεδόν μέχρι το τέλος, και φέτος ο στόχος δεν άλλαξε. Το επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα, ενώ στα θετικά το γεγονός πως δουλεύει με νέους παίκτες! Δεν θα ασχοληθούν ιδιαίτερα οι οπαδοί με το γεγονός πως υπήρξε σημαντικό μέλος της Εσπανιόλ!

Η λίστα έχει και Λοράν Μπλαν, ναι, ο Γάλλος που τα πήγε περίφημα με την Παρί και ξέρει να συμπεριφέρεται στα μεγάλα κλαμπ. Εχει εξαιρετικό βιογραφικό, αρέσει στους Καταλανούς και η περίπτωση του εξετάζεται! Ο Φρανκ ντε Μπουρ μπορεί να έχασε πόντους από τη θητεία του στην Ιντερ, αλλά ο Ολλανδός έχει ταλέντο, ξέρει τη Μπάρτσα και σίγουρα οι Καταλανοί είναι πιο… οργανωμένοι από τους Νερατζούρι. Μέσα και ο Μαξ Αλέγκρι, αν και η Αρσεναλ θα μπει δυνατά για να τον αποκτήσει. Με τη Γιουβε παρέμεινε στην κορυφή και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα