Ο Χαφτάρ δέχθηκε εκεχειρία μετά τη συμφωνία Πούτιν-Μέρκελ-Ερντογάν

19:06 12/1/2020 - Πηγή: Aixmi
 Μετά τη συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν και στη συνέχεια Πούτιν-Μέρκελ, ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ αναγκάστηκε να αποδεχθεί εκεχειρία στη Λιβύη, παρότι είχε ξεκινήσει την τελική επίθεση για να καταλάβει την πρωτευουσα Τρίπολη από τις δυνάμεις του κλυδωνιζόμενου, φιλότουρκου, πρωθυπουργού Σάρατζ. Η κατάπαυση του πυρός ξεκίνησε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αλλά λίγες ώρες αργότερα ξανάρχισαν συμπλοκές σε κάποια σημεία. Την Τετάρτη το θέμα συζητήθηκε στην Τουρκία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν, το Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος είχε
διαβουλεύσεις με την Γερμανίδα καγκερλάριο στο Βερολίνο και αμέσως μετά τηλεφώνησε στον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος απειλούσε να στείλει στρατεύματα αν δεν συμφωνούσε ο Χαφτάρ σε εκεχειρία. Πριν από αυτό, βέβαια, είχε στείλει στη Λιβύη μισθοφόρους τζιχαντιστές από τη Συρία. Ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ σπεύδει στην Τουρκία για να μάθει από «πρώτο χέρι» τι έχει συμφωνηθεί.

The post Ο Χαφτάρ δέχθηκε εκεχειρία μετά τη συμφωνία Πούτιν-Μέρκελ-Ερντογάν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα