Ο ασπασμός Τσίπρα-Ιερώνυμου στον αγιασμό της Βουλής (ΒΙΝΤΕΟ)

15:49 3/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Μετά τους κεραυνούς που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, πέρασε στην αίθουσα της Ολομέλειας για τον ετήσιο αγιασμό του χώρου.

Το κλίμα ήταν από ψυχρό έως εντελώς παγωμένο ανάμεσα στον κκ Ιερώνυμο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως και με τους υπουργούς, τα έδρανα των

οποίων δεν πλησίασε με τον σταυρό και τον βασιλικό και όποιος ήθελε πήγε να προσκυνήσει, μία τακτική που ωστόσο είχε ακολουθήσει και στο παρελθόν.

Με το πέρας του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος, απευθυνόμενος στο εκλογικό Σώμα, είπε «σας ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη και πολύ φρόνηση. Πολύ σύνεση σε ό,τι λέμε και ό,τι κάνουμε. Καλή δύναμη».

Όσον αφορά στην κυβέρνηση, μόνο ο πρωθυπουργός αντάλλαξε χειραψία και χαιρετισμό με τον κκ. Ιερώνυμο. Αποχωρώντας από τη Βουλή κι ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε το μήνυμα ότι πάντα υπάρχει περιθώριο για συνεννόηση ενώ σχετικά με το τι εννοούσε με τη ρήση «τα σπίτια μας καίνονται και εμείς τραγουδάμε…» απάντησε «εσείς ξέρετε…».

Keywords
Τυχαία Θέματα