Ντομπρόβσκις: Να ολοκληρωθεί άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση

22:02 21/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην Ουάσιγκτον «χτυπά» αυτές τις μέρες η καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας σε συνέδριο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας, με τίτλο «Διατλαντική συνεργασία – κλειδί για απασχόληση και οικονομική ανάπτυξη» ζήτησε να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας μέσω της άμεσης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος

της Ελλάδας.

Όπως είπε: «Φυσικά είναι δύσκολο να συζητήσουμε για την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να αναφερθούμε στην Ελλάδα. Συνεπώς επιτρέψτε μου να πω δυο κουβέντες για την Ελλάδα. Ενώ βρίσκεται ακόμη σε πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη φέτος».

«Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος το συντομότερο δυνατό, για να διασφαλίσουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας θα συνεχιστεί και ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το 2018.

Από αυτή την άποψη, θέλουμε να ελπίζουμε σε αποφασιστική στήριξη από την αμερικανική κυβέρνηση όσον αφορά την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα