Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της Οδύσσειας

11:57 14/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Να μείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων κάλεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις την Ελλάδα, κατά την 22η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση, που οργανώνει ο Economist, εάν θέλει η οικονομία να τεθεί σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και ζητησε από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τη συμφωνία για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ

έως το 2022.

«Η Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος ενός πολύ μεγάλου ταξιδιού, μίας Οδύσσειας θα έλεγε κανείς. Οι προσπάθειες αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Η ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ ήταν 1,4% το 2017, θύμισε, ενώ φέτος η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί 2% και η ανεργία να μειωθεί σταδιακά. Ανάκαμψη καταγράφεται και στις επενδύσεις και ειδικά σε κλάδους, στους οποίους έγιναν μεταρρυθμίσεις«, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Όσον αφορά στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, αναγνώρισε ότι έχει γίνει πρόοδος, αλλά υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθεί η προσπάθεια, καθώς το ποσοστό τους στην Ελλάδα παραμένει το υψηλότερο στην ΕΕ.

The post Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της Οδύσσειας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα