Ντέιμον: Άλλο να σου πιάσουν τον κ@λο, άλλο η σεξουαλική κακοποίηση

14:15 17/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Για το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης που ταλανίζει το Χόλιγουντ μετά τις αποκαλύψεις για τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Μάτ Ντέιμον.

Ο γνωστός ηθοποιός ωστόσο αναστάτωσε τις γυναίκες συναδέλφους του, καθώς διαχώρισε τη σεξουαλική παρενόχληση με τη σεξουαλική κακοποίηση, λέγοντας πως άλλο είναι να σου ακουμπήσουν στον κ@@ο κι άλλο η εγκληματική συμπεριφορά -όπως είναι η σεξουαλική κακοποίηση, ο βιασμός ή η αποπλάνηση παιδιού.

«Θεωρώ θαυμάσιο το γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες που νιώθουν δυνατές να πουν την ιστορία τους και είναι απαραίτητο… Πιστεύω ότι υπάρχει ένα φάσμα συμπεριφορών, σωστά; Και θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε. Ξέρετε υπάρχει διαφορά μεταξύ του να ακουμπάς τον κ… κάποιου και τον βιασμό ή την αποπλάνηση παιδιού, σωστά; Και οι δύο αυτές συμπεριφορές χρειάζεται να αντιμετωπιστούν και να εξαφανιστούν δεν χωρά συζήτηση σε αυτό, αλλά δεν θα πρέπει να συγχέονται, σωστά;» είπε κι έκανε για εποχή οργής.

Μεταξύ άλλων ο σταρ είπε: «Όλοι ήξεραν τι άνθρωπος ήταν ο Γουαϊνστάιν, ήταν σκληρός και έκανε bullying. Όλοι το ήξεραν. Ήταν σκύλος, αλλά κανείς δεν ήξερε ότι βίαζε, όποιος συνεργαζόταν μαζί του στον χώρο του θεάματος δεν το ήξερε, αλλιώς θα τον είχαν σταματήσει. Δεν θα ήθελα κάποια γνωστή μου στο οικογενειακό μου περιβάλλον να τον έχει παντρευτεί. Κι όταν λένε ο Χάρβεϊ το ένα και το άλλο, εντάξει, κοιτάξτε τον. Όλοι το ξέρουμε ότι είναι γυναικάς. Άλλο είναι η σμυπεριφορά να ξεφεύγει από τα επαγγελματικά όρια και να μην θέλεις να συνεργαστείς μαζί του. Εμένα με ενδιαφέρει να μην είναι εγκληματική η πράξη του. Να μην έχει διαπράξει έγκλημα«.

«Είναι απαραίτητο να μιλούν οι γυναίκες. Υπάρχει διαφορά από το να σου ακουμπήσουν τον κ@@ο κι άλλο είναι η σεξουαλική παρενόχληση» επεσήμανε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις οντισιόν που γίνονται σε δωμάτια ξενοδοχείου λέγοντας ότι γίνονται οντισιόν σε ξενοδοχεία αλλά δεν πας να κλειστείς στα δωμάτια με έναν άνθρωπο που είναι ο πιο ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ.

Κι επανέλαβε ότι οι γυναίκες πρέπει να βγουν και να μιλήσουν και να αποκαλύψουν όλα όσα τους συνέβησαν και να μην τα αποκρύβουν.

The post Ντέιμον: Άλλο να σου πιάσουν τον κ@λο, άλλο η σεξουαλική κακοποίηση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα