Ντάισελμπλουμ: Στη σωστή κατεύθυνση η Ελλάδα

16:36 14/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε συνέντευξή του με κεντρικό τίτλο «Η περισσότερη Ευρώπη δεν είναι η απάντηση στα προβλήματά μας», ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα κινείται στη «σωστή κατεύθυνση».

Σε δηλώσεις του στη βελγική L’ Echo σχετικά με την Ελλάδα και τις ανησυχίες που του προκαλεί η ελληνική κρίση, ανέφερε πως η χώρα

κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού εδώ και πολλά συνεχόμενα τρίμηνα σημειώνει ανάπτυξη, έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού, ενώ αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των υπολοίπων κρατών-μελών. Το μεγάλο ερώτημα, σημειώνει, είναι το κατά πόσο θα διαρκέσει η πολιτική σταθερότητα.

Αναφορικά με το χρέος, ο κ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνει ότι το χρέος αποτελείται από το ύψος του ποσού, τους τόκους που πρέπει να καταβληθούν και τη διάρκεια αποπληρωμής και ότι στην περίπτωση της Ελλάδας έχει συμφωνηθεί πως θα πρέπει να επιστραφεί το σύνολο του ποσού των δανείων, αλλά, από την άλλη μεριά, έχει μειωθεί το επιτόκιο και έχει επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής, ενώ ο ίδιος δεν αποκλείει να γίνουν ακόμη περισσότερα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Eurogroup, όταν πολλά χρήματα διατίθενται για την αποπληρωμή χρεών, αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι με τις μεγάλες περιόδους αποπληρωμής και τα χαμηλά επιτόκια το κόστος παραμένει σχετικά περιορισμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα