Νικητής ο Μακρόν στην τηλεμαχία με τη Λεπέν (ΒΙΝΤΕΟ)

11:06 4/5/2017 - Πηγή: Aixmi

«Γυμνή» όσον αφορά στο οικονομικό της πρόγραμμα εμφανίστηκε η Μαρίν Λεπέν απέναντι από τον καλύτερα προετοιμασμένο Εμανουέλ Μακρόν στην τελευταία κρίσιμη τηλεοπτική τους αναμέτρηση πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Γενικώς, στην έντονη αντιπαράθεσή τους ο ανεξάρτητος, κεντρώος υποψήφιος, ηγέτης του «Εμπρός» κέρδισε τις εντυπώσεις. Χαρακτήρισε την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου ως «παράσιτο του συστήματος» ενώ εκείνη του ανταπέδωσε τα κοσμητικά χαρακτηρίζοντάς τον υποψήφιο

της ελίτ και της άγριας παγκοσμιοποίησης.

«Η πολιτική επιλογή που θα κληθούν να κάνουν οι Γάλλοι είναι σαφής: ο κύριος Μακρόν είναι ο υποψήφιος της άγριας παγκοσμιοποίησης, της κοινωνικής αγριότητας, του φεντεραλισμού, του πολέμου του ενός εναντίον του άλλου, της οικονομικής καταστροφής της Γαλλίας από τα μεγάλα κεφάλαια και όλα αυτά υπό την καθοδήγηση του κυρίου Ολάντ, ο οποίος είναι σαφές ότι βρίσκεται πίσω από όλα αυτά» του επιτέθηκε και συνέχισε: «Είμαι η υποψήφια της αγοραστικής δύναμης, εσείς κύριε Μακρόν είστε ο υποψήφιος της δύναμης που θέλει να εξαγοράσει τη Γαλλία, να τη διαλύσει, γιατί είναι σημαντικό να ξέρει ο κόσμος ποια φιλοσοφία κρύβεται πίσω από το πρόγραμμά σας. Στην κοινωνία σας όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται».

Η Λεπέν δεν απέφυγε να επιτεθεί στον Μακρόν και για την προσωπική του ζωή πετώντας ειρωνικά σχόλια για τον μαθητή και τη δασκάλα, αναφερόμενη στον Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ. «Βλέπω ότι ψάχνετε να παίξετε το παιχνιδάκι του μαθητή με τη δασκάλα, αλλά για εμένα δεν είναι το παιχνίδι μου» του είπε καυστικά η Μαρίν Λεπέν.

«Το δικό μου όραμα είναι ένα ισχυρό ευρώ, να οικοδομήσω μια ισχυρή ευρωπαϊκή πολιτική, μέσα από την οποία θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Γαλλίας», είπε ο Μακρόν που είχε προεδρική παρουσία στην τηλεμαχία παρά τις προσπάθειες της Λεπέν να τον παρουσιάσει ως χειραγωγούμενο από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. «Πήγατε να ζητήσετε τις ευλογίες της κυρίας Μέρκελ, επειδή δεν μπορείτε να σχεδιάσετε τίποτα χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας Μέρκελ», συνέχισε υπογραμμίζοντας σε άλλο σημείο ότι «οτιδήποτε συμβεί, η Γαλλία θα έχει ηγέτη γυναίκα. Είτε εμένα είτε τη κυρία Μέρκελ»

Στη δημοσκόπηση της Elabe για λογαριασμό του BFMTV, ο Μακρόν άγγιξε περισσότερο τους Γάλλους, καθώς το 63% των τηλεθεατών έκριναν ότι ήταν πιο πειστικός.

Πολιτικός αναλυτής του τηλεοπτικού καναλιού ανέφερε πως αυτό ήταν το χειρότερο ντιμπέιτ στην ιστορία της Γαλλίας. Η Λεπέν εμφανίστηκε λες και ήταν μπουλντόζα θέλοντας να τα παρασύρει όλα, ενώ ο Μακρόν ελαφρά παγωμένος και έκπληκτος από την ατμόσφαιρα.

Η ίδια η Λεπέν μιλώντας σήμερα στο BFMTV και το RMC τόνισε πως η χθεσινή τηλεμαχία ήταν πολύ σοβαρή και αναγκαία καθώς είναι η πρώτη φορά που συγκρούονται υποψήφιοι που έχουν τόσο μεγάλη διάσταση απόψεων αλλά και διαφωνούν στον τρόπο εφαρμογής του προγράμματός τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα