Νικητές Χίλαρι και Τραμπ σε 5 Πολιτείες – «Πυρά» του μεγιστάνα στην πρώην ΥΠΕΞ (BINTEO)

12:18 27/4/2016 - Πηγή: Aixmi


Nικητής των προκριματικών σε πέντε βορειοανατολικές πολιτείες αναδείχθηκε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ συγκέντρωσε νίκες έναντι των συνυποψηφίων του Τεντ Κρουζ και Τζον Κέισικ, στην Πενσιλβάνια (56,7%, 17 εκλέκτορες) στο Μέριλαντ (54,4%, 35 εκλέκτορες) στο Κονέκτικατ (57,7%, 28 εκλέκτορες) στο Ροντ Αϊλαντ (63,8%, 9 εκλέκτορες), αλλά και στο Ντέλαγουερ (60,8%, 16 εκλέκτορες).

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστήριξε ότι είναι η ώρα για τους Κρουζ και Κέισικ να εγκαταλείψουν τον προεκλογικό

αγώνα προκειμένου το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να ενωθεί πίσω από την υποψηφιότητά του, ώστε ο ίδιος να διαδεχτεί τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

«Θεωρώ τον εαυτό μου ως τον πιθανό προεδρικό υποψήφιο. Φαίνεται ότι η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ σε εκδήλωση του περιοδικού «Time» στη Νέα Υόρκη επεσήμανε πως «Πρέπει να εγκαταλείψουν την προεκλογική κούρσα γιατί απλά, δεν έχουν καμία πιθανότητα νίκης».

Όσον αφορά στο αντίπαλο δέος, τη Χίλαρι Κλίντον και πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ο Τραμπ της επιτέθηκε λέγοντας ότι αν ήταν άνδρας δεν θα την ψήφιζε ούτε το 5% των ψηφοφόρων.

Caught your speech, @realDonaldTrump. About that "woman's card"…https://t.co/kKaHWISchy

— Hillary Clinton (@HillaryClinton) April 27, 2016

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον εξασφάλισε στην Πενσιλβάνια το 55,6%, 91 εκλέκτορες, στο Μέριλαντ το 63% και 53 εκλέκτορες, στο Κονέκτικατ το 51,7% και 27 εκλέκτορες, στο Ροντ Άιλαντ το 43,3% και 11 εκλέκτορες και στο Ντέλαγουερ το59,8% και 12 εκλέκτορες.

Από την πλευρά του, ο Μπέρνι Σάντερς εξασφάλισε ποσοστό 43,6% και 59 εκλέκτορες στην Πενσιλβάνια, 33,3% και 24 εκλέκτορες στο Μέριλαντ, 46,5% και 24 εκλέκτορες στο Κονέκτικατ, 55% και 13 εκλέκτορες στο Ροντ Αϊλαντ και ποσοστό 39,2% και 9 εκλέκτορες στο Ντέλαγουερ.
Έτσι, η Χίλαρι Κλίντον συγκέντρωσε 194 εκλέκτορες, έναντι 129 εκλεκτόρων του Μπέρνι Σάντερς.

Η Κλίντον επικράτησε στο Μέριλαντ, το Ντέλαγουερ, την Πενσιλβάνια και το Κονέκτικατ, ενώ ο Σάντερς αναμένεται ότι θα κερδίσει τελικά στο Ροντ Άιλαντ.

Στη διάρκεια ομιλίας της στη Φιλαδέλφεια η Κλίντον απάντησε στον Τραμπ ο οποίος την κατηγορεί ότι προσπαθεί να παίξει το χαρτί ότι είναι γυναίκα, στην προσπάθειά της να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ. «Εάν ο αγώνας για το σύστημα υγείας των γυναικών, αλλά και για μια πληρωμένη οικογενειακή άδεια, όπως και η άρση των αδικιών στην καταβολή των ημερομισθίων, σημαίνουν ότι παίζω το χαρτί της γυναίκας υποψηφίου, τότε, απλά θα συμφωνήσω» τόνισε η Κλίντον.

Από την άλλη μεριά, ο Σάντερς σε ομιλία του στο Χάντιγκτον στη Δυτική Βιρτζίνια άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει τον προεκλογικό αγώνα, καθώς η προεκλογική του εκστρατεία «φωτίζει» τις μη συμβατικές αλήθειες, για το πόσο δύσκολη έγινε σήμερα η ζωή αρκετών Αμερικανών.

«Ο βασικός λόγος που προκαλούμε τέτοιο ενθουσιασμό, είναι γιατί κάνουμε κάτι πραγματικά ασυνήθιστο για τα σημερινά πολιτικά πράγματα. Λέμε την αλήθεια» τόνισε ο Σάντερς.

Keywords
Τυχαία Θέματα