Νέες απειλές Ερντογάν- Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

22:46 4/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου σχετικά με τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, στη διάρκεια της παράδοσης ενός νέου πολεμικού σκάφους στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο μας θύμισαν ότι

η χώρα μας θα πρέπει να είναι ισχυρή τόσο στη θάλασσα όσο και αλλού. Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο στόλο αυξάνει την αποφασιστικότητά μας να προσατεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία αλλά και την ισχύ μας στη θάλασσα» είπε. «Δεν θα επιτρέψουμε απόπειρες εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο με τον αποκλεισμό μας (σ.σ. της Τουρκίας) ή της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»» πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι όσοι σκέφτηκαν να κάνουν βήματα κόντρα στην Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι έκαναν «τεράστιο» λάθος. Και πρόσθεσε με νόημα:«Δεν θα αφήσουμε τη θάλασσα στους πειρατές».

Ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας τις νέες απειλές του Τούρκου προέδρου είπαν ότι «ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, που πρεσβεύει η Ελλάδα. Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας» κατέληξαν χαρακτηριστικά.

The post Νέες απειλές Ερντογάν- Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα