Νέα υπεραιωνόβια δένδρα στην Αθήνα

19:47 10/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Πέντε υπεραιωνόβια δένδρα μεταφυτεύει η εταιρεία ΕΡΓΟΣΕ από το Αίγιο στην Αθήνα. Συγκεκριμένα στην Πρυτανεία επί της οδού Πανεπιστημίου και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η εταιρεία στο πλαίσιο της κατασκευής του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, απαλλοτριώνει τις απαιτούμενες εκτάσεις μαζί με το περιεχόμενο τους, μεταξύ των οποίων είναι και

πολλά ελαιόδεντρα.

Πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου εντοπίστηκαν πέντε υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, τα οποία σύμφωνα με βεβαίωση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, είναι ηλικίας από 700 έως 1500 χρονών.

Η μεταφύτευση τεσσάρων από αυτά θα γίνει σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, δύο μπροστά από την Πρυτανεία επί της οδού Πανεπιστημίου, ένα στην συμβολή των Οδών Διάκου και Συγγρού και ένα στην πλατεία της μεγάλης του Γένους σχολής στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλέως Κων/νου. Άλλο ένα θα μεταφυτευτεί σε κεντρικό σημείο μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ «σκοπός οι μελλοντικές γενιές, Έλληνες και ξένοι, να μπορούν να θαυμάσουν τις υπεραιωνόβιες ελιές που έρχονται από τα βάθη των αιώνων και αποτελούν σήμα κατατεθέν της χώρας μας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα