ΝΔ: Απόπειρα σπίλωσης οι 10 κάλπες – Προσπάθεια αμνήστευσης Κουρουμπλή

10:36 21/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ έριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδια κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι προωθώντας μοντέλο δέκα καλπών εμποδίζει εσκεμμένα τη διεύρυνση της έρευνας σε άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, κι έκανε λόγο για απόπειρα «αμνήστευσης» και «προστασίας» του πρώην υπουργού Υγείας.

Ασκώντας σκληρή κριτική στην πρόταση

για 10 κάλπες ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η λύση της μίας κάλπης θα οδηγήσει στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει την ουσία της υπόθεσης Novartis, χωρίς να περιορίζεται στα 10 πολιτικά πρόσωπα στα οποία έχουν αναφερθεί οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Το μοντέλο των δέκα καλπών συνιστά μία «απολύτως απαράδεκτη» απόπειρα σπίλωσης μελών της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε και προειδοποίησε ότι η ΝΔ θα αντιδράσει εντονα εάν η Βουλή επιμείνει σε αυτή τη λύση.

Επισήμανε πως η Ολομέλεια μπορεί και πρέπει να αποφασίσει η ίδια πόσες κάλπες θα στηθούν, διευκρινίζοντας ότι το σώμα δεν δεσμεύεται από την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων για δέκα κάλπες.

Παιρνοντας τον λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης πρόσθεσε ότι η πρόταση για 10 κάλπες είναι «πρόταση συγκάλυψης» ώστε να προστατευτεί ο Κουρουμπλής αλλά και «πρόταση σκευωρίας» καθώς έχει τεράστια κενά όσον αφορά στα αδικήματα που προσάπτονται στα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

The post ΝΔ: Απόπειρα σπίλωσης οι 10 κάλπες – Προσπάθεια αμνήστευσης Κουρουμπλή appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα