Να ερχόταν μια Καθαρά Δευτέρα, που θα έπεφταν τα προσωπεία…

11:43 20/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Να έφτανε, λέει, μια Καθαρή Δευτέρα που θα έπεφταν τα προσωπεία και θα έμενε ο καθένας με το πραγματικό του πρόσωπο. Θα καίγονταν, μαζί με τον βασιλιά Καρνάβαλο, οι μάσκες που κρύβουν προθέσεις, διαθέσεις και συναισθήματα. Θα κοιταζόμαστε και θα βλέπαμε την αλήθεια, όχι μόνο ο ένας στον άλλον, αλλά και στους καθρέπτες μας.

Γιατί αν πρέπει να επιλέξω μία κατηγορία μασκαρεμένων που με εξοργίζει περισσότερο, αυτή είναι οι άνθρωποι που φορούν την μάσκα της ψευτιάς ακόμη κι όταν μένουν μόνοι με τους εαυτούς τους.

Εκείνοι που δεν παριστάνουν απλώς κάποιους άλλους,

αλλά έχουν πειστεί πως είναι κάποιοι άλλοι. Εκείνοι που δεν προσποιούνται τους έντιμους, ειλικρινείς, ευαίσθητους, φιλάνθρωπους, ασυμβίβαστους… καλούς γονείς, φίλους, συντρόφους, συνεργάτες…αλλά έχουν θάψει στα τρίσβαθα της ψυχής τους την πραγματικότητα και νομίζουν πως όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά στοιχεία της προσωπικότητάς τους.

Είναι στιγμές που δεν είμαι απολύτως σίγουρη αν με θυμώνουν ή τους οικτίρω, έτσι αυτοπαγιδευμένους στην απάτη που οι ίδιοι δημιούργησαν. Ανήμπορους να ξεφύγουν, να δουν τα μούτρα τους στον καθρέπτη και να πούνε
«ναι, πατάω επί πτωμάτων»,
«ναι, είμαι αδίστακτος»,
«ναι, πληγώνω όποιον αγαπώ»,
«ναι, λέω ψέματα αδιαφορώντας για τις συνέπειες»,
«ναι, φθονώ την ευτυχία του διπλανού μου»,
«ναι, νοιάζομαι μόνο για την πάρτη μου»,
«ναι, εξαπατώ τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται»
«ναι, βάζω το συμφέρον πάνω από την ανθρωπιά»,
«ναι, εκμεταλλεύομαι την αδυναμία των άλλων»,
«ναι, προδίδω συγγενείς και φίλους»,
«ναι, αδικώ συνειδητά γιατί έτσι μου αρέσει»,
«ναι βάζω τρικλοποδιά σε όποιον απειλήσει τα κεκτημένα μου»…
«ναι, δεν είμαι αυτός που νομίζω και νομίζετε. Είμαι εγώ».

Να ερχόταν, λέει, μια Καθαρή Δευτέρα που οι μασκοφόροι θα έχαναν τις προσωπίδες τους και θα έστεκαν γυμνοί απέναντί μας. Αυτοί και η αλήθεια τους… Δεν θα ΄ρθει όμως… Οπότε… Καλή Σαρακοστή. Καλη κάθαρση. Με ό,τι σημαίνει αυτό για τον καθέναν…

Μαρία Παναγοπούλου

thisismarias.com

The post Να ερχόταν μια Καθαρά Δευτέρα, που θα έπεφταν τα προσωπεία… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα