Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νέα Ζηλανδία λόγω του «Γκίτα»

10:57 20/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Νέα Ζηλανδία καθώς ο κυκλώνας Γκίτα πλήττει την πολιτεία, ενώ πτήσεις ακυρώνονται λόγω των θυελλωδών ανέμοι, οι κάτοικοι μετακινούνται για να σωθούν και χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Η Κράιστσερτς έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς ακραία φαινόμενα εκδηλώνονται με τη μορφή ισχυρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν πλημμύρες.

Στη Δυτική Ακτή και την περιφέρεια του Νέλσον σχολεία

και δρόμοι παρέμειναν κλειστοί για να μην διακινδυνεύσουν τη ζωή των κατοίκων.

Μέχρι στιγμής περίπου 20.000 φοιτητές έχουν επηρεαστεί από την καταιγίδα καθώς κλειστές μένουν και οι πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις. Μέρη του εθνικύ οδικού δικτύου παραμένουν κλειστά. έχουν σημειωθεί διακοπές ηλεκτροδότησης στην Τασμανία και το Ταρανάκι, με περίπου 23.000 άνθρωποι να μένουν χωρίς ρεύμα.

Ισχυτή βροχόπτωση σημειώνεται στο Καντέρμπουρι και το Μαρλμπορόου Σάουντς, ενώ όλες αυτές οι περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όλες οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα. Η αστυνομία προειδοποιοεί οδηγούε να προσέχουν τους θυελλώδεις ανέμους και τη σκόνη και να οδηγούν με προσοχή ενώ καλούν τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα να εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω πλημμυρών.

The post Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νέα Ζηλανδία λόγω του «Γκίτα» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα