Να χορηγηθεί άδεια στους δικηγόρους για συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής ζητά η Β. Θάνου

20:24 22/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Να χορηγηθεί άδεια στους δικηγόρους για να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ζητεί από τους Δικηγορικούς Συλλόγους η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, στις 18 Μαρτίου, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου διευκρινίζει ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό η

Δικαιοσύνη, τη στιγμή που έχουν συμπληρωθεί 30 μήνες προσωρινής κράτησης.

Παράλληλα, η κ. Θάνου υπογραμμίζει ότι η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής είχε αποστείλει προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αίτησή της με αριθμ. πρωτ. 1082/22-1- 2016, στην οποία τόνιζε το κατεπείγον και τον κίνδυνο συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης του κατηγορουμένου, ζητώντας να χορηγηθεί άδεια στους δικηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, για να συνεχισθεί η δίκη.

«Ουδεμία σχετική απάντηση έλαβε ενώ, στη συνέχεια, όλες οι αιτήσεις των συνηγόρων που υποβλήθηκαν προς τον Δικηγορικό Σύλλογο για την χορήγηση σχετικής αδείας, σχετικά με την δίκη αυτή για τις δικασίμους των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, απορρίφθηκαν», αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Η κ. Βασιλική Θάνου επισημαίνει ακόμη ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να μεριμνήσει για να βρεθεί κατάλληλη αίθουσα για την εκδίκαση όχι μόνο της δίκης της Χρυσής Αυγής, αλλά και άλλων υποθέσεων όπου υπάρχουν προφυλακισμένοι ή κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα