Μουζάλας: Χρειαζόμαστε plan B αν η Τουρκία αποχωρήσει από τη συμφωνία

12:19 3/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε ο Έλληνας υπουργός της Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία από την ΕΕ αν δεν πάρει πράσινο φως για την κατάργηση βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild ο κ. Μουζάλας τονίζει πως «χρειαζόμαστε σε κάθε περίπτωση ένα plan Β» kαι εκφράζει τη «μεγάλη ανησυχία» της ελληνικής

κυβέρνησης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, να προετοιμαστεί για την περίπτωση που η Τουρκία ανοίξει και πάλι τα σύνορά της.

Ο υπουργός ζήτησε επίσης περισσότερη προθυμία από τα κράτη-μέλη της ΕΕ σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων: «Οι πρόσφυγες πρέπει να κατανεμηθούν εξίσου σε όλα τα κράτη-μέλη και όχι σε μεμονωμένα (κράτη)» δηλώνει ο κ. Μουζάλας.

Πάντως, σε συνέντευξή του στη «Rheinische Post», ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η ΕΕ χρειάζεται ένα Plan Β, τόνισε ότι «πρέπει να παραμείνουμε σε ό,τι έχει συμφωνηθεί» και επεσήμανε ότι απειλές και τελεσίγραφα δεν έχουν νόημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα