Μητσοτάκης: Το Μαξίμου σερβίρει πολιτική φτήνια – Το 4o μνημόνιο έχει τη σφραγίδα Τσίπρα

14:06 22/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Έναν «μπαγιάτικο τσαβισμό» διακρίνει πίσω από την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι το τέταρτο Μνημόνιο είναι ήδη εδώ και φέρει τη σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα.

Με ευθεία αναφορά στα τεκταινόμενα στη Βενεζουέλα, μέσα από την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», ο αρχηγός

της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει το Μαξίμου ότι «σερβίρει πολιτική φτήνια και οικονομική φτωχοποίηση», ενώ το κύριο μέλημά του είναι «η στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων του με κάθε μέσο».

Στη βάση αυτή, επισημαίνει ότι «δεν έχουμε κυβέρνηση αλλά κυβερνώσα αντιπολίτευση, που στο υποσυνείδητό της γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα φύγει από την εξουσία» και διαμηνύει σε έντονο ύφος: «Την ενότητα της κοινωνίας οφείλω να την προστατεύσω. Από την κρίση θα βγούμε όλοι μαζί ή δεν θα βγει κανείς μας».

Όπως λέει χαρακτηριστικά στα «Νέα»: «Ο πρωθυπουργός προτιμά να βαυκαλίζεται ότι θα προκαλέσει πάλη των τάξεων, προβοκάροντας τους μεν εναντίον των δε. Η κυβέρνηση σερβίρει «μπαγιάτικο τσαβισμό», δηλαδή πολιτική φτήνια και οικονομική φτωχοποίηση. Το κύριο μέλημά της είναι η στοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων με κάθε μέσο. Δεν έχουμε κυβέρνηση αλλά κυβερνώσα αντιπολίτευση, που στο υποσυνείδητό της γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα φύγει από την εξουσία. Ολη αυτή η χυδαιότητα και οι ψεύτικοι διχασμοί δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή, αλλά δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες. Παρά τη βαθιά κρίση, η κοινωνία είναι ενωμένη και, μπορώ να πω, αλληλέγγυα. Και την ενότητα της κοινωνίας οφείλω να την προστατεύσω. Από την κρίση θα βγούμε όλοι μαζί ή δεν θα βγει κανείς μας. Ακόμη και οι συνταξιούχοι που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση προστατεύει από τις περικοπές, αυτοί που παίρνουν συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ, πάνω από όλα θέλουν να βρουν δουλειές τα εγγόνια τους. Πώς θα γίνει αυτό όταν η λιτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαράκι που συνεχίζει να κατατρώει την οικονομία με αποτέλεσμα να μη γίνονται επενδύσεις και να μη μειώνεται η ανεργία;«.

Επιπλέον, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «μπορεί να είμαστε στο 2017 αλλά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κοινωνίας, υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας από το 2019 και μετά. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει όλα αυτά που δεσμευόταν ότι δεν θα κάνει: περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολογήτου. Κι ας έλεγαν ότι είναι αντισυνταγματικό να νομοθετήσουν εκ των προτέρων. H εξαπάτηση των πολιτών είναι πρωτοφανής. . Υπόσχονταν ότι θα δώσουν στους πολίτες 12 δισ. ευρώ κοινωνικό πακέτο και τελικά αφαιρούν 12,5 δισ. από το ήδη κατακερματισμένο εισόδημα του ελληνικού λαού. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι τα μέτρα αυτά έχουν την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου» και συμπληρώνει:

«Ο κ. Τσίπρας δεν εφαρμόζει απλά Μνημόνια, παράγει διαρκώς καινούργια. Επαναλαμβάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε κοινωνικό πακέτο 12 δισ. και, αντ’αυτού, έχει πάρει μέτρα 12,5 δισ. Η χώρα πρέπει να βγει από τον φαύλο κύκλο της οικονομικής καταστροφής. Το 2014 η Ελλάδα είχε τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης και διαπραγματευόταν την έξοδο στις αγορές και το μηχανισμό πιστοληπτικής στήριξης. Το 2016 ήταν η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που βρισκόταν ακόμα σε ύφεση», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει, μιλώντας στα «Νέα», ότι οι εκλογές είναι μονόδρομος, καθώς η κυβέρνηση «εξαντλήθηκε και εξάντλησε» και βρίσκεται σε «προφανή δυσαρμονία με το δημόσιο αίσθημα», ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «δεν εφαρμόζει απλώς Μνημόνια, παράγει διαρκώς καινούργια».

Όσον αφορά στη ΔΕΗ δηλώνει πως «είναι ο σπασμένος καθρέφτης της ιδεοληψίας και της ανικανότητας, δηλαδή της πολιτικής ανεντιμότητας αυτής της κυβέρνησης. Η ιστορία είναι γνωστή: ενώ υπέγραψε τη μείωση της συμμετοχής της ΔΕΗ στην αγορά ενέργειας στο 50%, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να προσαρμόσει το ρόλο της στα νέα δεδομένα. Από τη μικρή ΔΕΗ πήγαμε στη μισή ΔΕΗ». Παράλληλα, δεσμεύεται πως η Νέα Δημοκρατία θα επαναφέρει την πρότασή της για το δικαίωμα ψήφου στους αποδήμους «γιατί είναι απαράδεκτο εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έφυγαν στο εξωτερικό, να μην μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο που σήμερα ζουν και εργάζονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Μαξίμου, Τσίπρα,mitsotakis, maximou, tsipra