Συνέδριο του AfD στην Κολωνία – Φρούριο η πόλη από τον φόβο των ακροδεξιών

13:53 22/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεκάδες χιλιάδες αναμένεται να διαδηλώσουν κατά του εθνολαϊκιστικού κόμματος AfD – Εναλλακτική για τη Γερμανία το σαββατοκύριακο στην Κολωνία, όπου το κόμμα διοργανώνει το συνέδριό του.

Όπως γράφει η Deutsche Welle, δύο θέματα κυριαρχούν στην ατζέντα του κομματικού συνεδρίου: η ανάδειξη των βασικών υποψηφίων για τις επικείμενες ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου και το εκλογικό πρόγραμμα. Η περιοχή

περιμετρικά του ξενοδοχείου Maritime στην Κολωνία όπου πραγματοποιείται το συνέδριο το σαββατοκύριακο, αναμένεται να βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι θα διαδηλώσουν κατά των εθνολαϊκιστών του AfD. Κόμματα, εκκλησιαστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και ιδιωτικές πρωτοβουλίες καλούν σε μαζικές κινητοποιήσεις κατά της Εναλλακτικής για τη Γερμανία.

Υπάρχουν φόβοι ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές θα βρεθούν και ταραξίες από τον ακροαριστερό χώρο. «Ανησυχούμε πολύ», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας Γιούργκεν Μάτιες, προσθέτοντας ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εκκλήσεις αγνώστων όπου γίνεται λόγος για «φωτιά αντί κονφετί» και για την «κόλαση της Κολωνίας», σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Διάφορες αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές ομάδες αναμένεται να προχωρήσουν στον αποκλεισμό των δρόμων περιμετρικά του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιείται το συνέδριο, προκειμένου να εμποδίσουν την προσέλευση των 600 περίπου συνέδρων. Η αστυνομία έχει διαμηνύσει ότι βάσει του γερμανικού συντάγματος απαγορεύεται η παρεμπόδιση κομματικού συνεδρίου ενός πολιτικού κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα