Μητσοτάκης στο CNBC: Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε την οικονομία 2 χρόνια πίσω (ΒΙΝΤΕΟ)

13:12 30/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Συνέντευξη στο αμερικανικό δίκυο CNBC έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σημείωσε πως «η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει στείλει την ελληνική οικονομία δύο χρόνια πίσω» ενώ επανέλαβε ότι «είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε».

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία και την αβεβαιότητα που εικρατεί στη

χώρα καθησύχασε τους διεθνείς επενδυτές ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα πρέπει να φοβούνται.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Δεν ξέρω πότε θα γίνουν εκλογές, δεν μπορώ να εκβιάσω εκλογές, είμαι όμως αισιόδοξος για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές αυτής της χώρας… Η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να φοβάται τις εκλογές. Δεν πρόκειται να μπούμε σε φάση αβεβαιότητας. Πιστεύω ότι εμείς μπορούμε να κερδίσουμε μια εκλογική αναμέτρηση —αυτό τουλάχιστον βγαίνει από τις δημοσκοπήσεις— κι αν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα έχει μια ικανή, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και θα μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές που θα δώσουν μια πραγματικά αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία».

Επιπλέον, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της: «Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση εφαρμόζει τις λάθος πολιτικές. Εφαρμόζει το λάθος δημοσιονομικό μείγμα. Υπερφορολογεί την παραγωγική οικονομία και δεν έχει προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα πόλο έλξης για ξένες επενδύσεις. Ως εκ τούτου, όσο κι αν θέλω να πιστεύω ότι η οικονομία θα ανακάμψει, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις ότι θα συμβεί αυτό με αυτό το μείγμα πολιτικής» και συπλήρωσε: «Δύο χρόνια πίσω έχει στείλει την ελληνική οικονομία η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα, το 2014, βρίσκονταν στην πραγματικότητα στη διαδικασία εξόδου από μια πολύ βαθιά ύφεση. Ως αποτέλεσμα των πολιτικών της τωρινής κυβέρνησης, χάσαμε δυο χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή “βλέπει” ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 0,3% το 2016. Η οικονομία σημείωνε συρρίκνωση κάθε χρόνο σε ετήσια βάση, τα έτη μεταξύ 2008-2013, προτού εμφανίσει μικρή ανάπτυξη το 2014, για να επιστρέψει σε συρρίκνωση 0,2% το 2015».

Keywords
Τυχαία Θέματα