Εισαγγελέας: Ένοχος ο Ρουπακιάς, αθώα η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

16:26 18/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Μόνο την καταδίκη του Γιώργου Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, προτείνει η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, και ζητεί την αθώωση του Νίκου Μιχαλολιάκου και όλων των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής με το σκεπτικό ότι δεν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας.

Η κ. Αδαμαντία Οικονόμου θεωρεί ότι ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να έχει προκληθεί από το θύμα το οποίο έπληξε «με απόλυτη επιτυχία».

Υποστήριξε ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ούτε ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή, για την οποία είπε πως δεν θα είχε όφελος αλλά αντιθέτως ζημιά από μια τέτοια πράξη. Ούτε ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ούτε ο βουλευτής της περιοχής Γιάννης Λαγός, έδωσαν εντολή για όσα έγιναν τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, ούτε και τα μέλη της Τοπικής οργάνωσης που κινητοποιήθηκαν εκείνο το βράδυ  ήξεραν το αποτέλεσμα της παρέμβασης του Γιώργου Ρουπακιά. Οι περισσότεροι νόμιζαν πως θα μοιράσουν τρόφιμα, όπως ανέφερε. Ούτε διευκόλυναν τον δράστη της δολοφονίας, ούτε καν θα μπορούσαν να τον αποτρέψουν, καθώς όλα έγιναν ταχύτατα. 

Η ώρα της εισαγγελικής αποτίμησης για τους 68 κατηγορούμενους έφτασε μετά από 4 χρόνια και 8 μήνες ακροαματικής διαδικασίας.

Η μητέρα του θύματος, Μάγδα Φύσσα δήλωσε έξω από το δικαστήριο: «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Ποσό να αντέξουμε;».

The post Εισαγγελέας: Ένοχος ο Ρουπακιάς, αθώα η ηγεσία της Χρυσής Αυγής appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα