Μητσοτάκης: Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει σοβαρά τη χώρα

11:54 30/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Στην 3η ευρωαραβική σύνοδο απηύθυνε ομιλία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επεσήμανε πως η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, στην οποία έχουμε εισέλθει, βλάπτει σοβαρά τη χώρα, εκτιμώντας ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο.

Επίσης, έκανε έκκληση στους Άραβες επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα και που θα αυξηθούν μετά

τις εκλογές και την πολιτική αλλαγή.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι από τις εκλογές θα προκύψει μία νέα κυβέρνηση με καθαρή εντολή, για να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη η οικονομία, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση όσον αφορά ζητήματα διαφθοράς λέγοντας ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στην κυβέρνηση, υπουργοί ερίζουν για μυστικά κονδύλια, απομακρύνεται ο υπουργός Εξωτερικών με ύμνους, ενώ ο πολέμιος της πολιτικής του παραμένει στην κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του κ. Κοτζιά». Υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα σε κρίση οικονομική, ηθική και θεσμική, ενώ η σημερινή κυβέρνηση κρατά καθηλωμένη τη χώρα και υπονομεύει το μέλλον της. Επιπλέον, έκανε ειδική αναφορά στην εγκληματικότητα και στα φαινόμενα ανομίας, υποστηρίζοντας ότι ολόκληρες περιοχές έχουν μετατραπεί σε άβατα για την αστυνομία, οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές ζητούν πίσω τα πανεπιστήμια και οι τρομοκράτες παίρνουν άδειες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο που έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.

Για την οικονομική πραγματικότητα είπε ότι προσδιορίζεται από εκροή καταθέσεων, κρίση εμπιστοσύνης, πάγωμα ή αναστολή επενδυτικών σχεδίων, έμπρακτη άρνηση των μεταρρυθμίσεων, άρνηση και εμμονή σε έναν παρωχημένο κρατισμό, ενώ αναφέρθηκε στο δικό του οικονομικό μοντέλο που, όπως επεσήμανε, δεν απευθύνεται σε δείκτες, αλλά σε ανθρώπους που θα ευημερούν μέσα στην κοινωνία. Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει μικρότερα πλεονάσματα, λιγότερους φόρους, με μείωση του κράτους, συνολική αύξηση του πλούτου, όπου θα έχουν μερίδιο όλοι και ανάπτυξη με ευκαιρίες για τους πολλούς.

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στους Άραβες επιχειρηματίες: «Πριν από το 2015, ο κ. Τσίπρας σάς καλούσε από αυτό εδώ το βήμα να μη επενδύσετε στην Ελλάδα, εγώ σήμερα μετά από 2,5 χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ, σας κοιτάζω στα μάτια και σας προσκαλώ να επενδύσετε στην Ελλάδα και να αξιοποιήσετε τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει ο τόπος. Θα βγείτε κερδισμένοι. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται μπορεί να αποκαταστήσει την άυλη αξία που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της οικονομίας».

The post Μητσοτάκης: Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει σοβαρά τη χώρα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα