Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει κάνει το ψέμα επάγγελμα

19:10 15/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα προαπαιτούμενα του πολυνομοσχεδίου αλλά και τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

«Έχετε ήδη υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για την επόμενη πενταετία, με περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο, αλλά και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που πνίγουν την οικονομία», είπε ανοίγοντας την ομιλία

του ενώ συνεχίζοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει κάνει «το ψέμα επάγγελμα Και ανάγετε τον κυνισμό σε τέχνη».

Ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών αλλά και των πολιτών για τις διαβουλεύσεις στο Σκοπιανό αλλά και να υπάρξει αρραγής και ξεκάθαρη κυβερνητική. «Υπάρχει εθνική γραμμή όπως χαράχτηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή» υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε στη διάταξη σχετικά με τις απεργίες τονίζοντας ότι «θέλουμε να αποφασίζουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι», ενώ για τους πλειστηριασμούς σημείωσε ότι έχουν «έχουν ήδη δρομολογηθεί οι μαζικοί πλειστηριασμοί και δρομολογήθηκαν και οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο».

Σχετικά με τα οικογενειακά επιδόματα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι είχαν αυξηθεί επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Σημείωσε ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει το άρθρο 214 αν διασφαλιστεί άμεσα ότι κανείς πολύτεκνος δεν θα χάσει το επίδομά του.

Για τις σχεσεις της χώρας με τους δανειστές υπογράμμισε: «Αισθάνεστε άραγε ίχνος ντροπής να ακούτε ότι είστε η ευκολότερη κυβέρνηση που συνάντησαν οι δανειστές;” και αναφερθηκε στον Ντάισελμπλουμ που σε αποστροφή του είχε πει: «»Η ζωή μας έγινε ευκολότερη με Τσίπρα και Τσακαλώτο» . «Αλήθεια σας άρεσε αυτή η αναφορά; Εσείς που μιλούσατε για «εθελόδουλους και γερμανοτσολιάδες», αισθάνεστε άραγε ίχνος ντροπής να ακούτε ότι είστε η ευκολότερη κυβέρνηση που συνάντησαν οι δανειστές μας;», διερωτήθηκε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκορποχώρι, με τους υπουργούς και τους βουλευτές να υπηρετούν ατομικές στρατηγικές. «Βέβαια όλοι μαζί θα φύγετε. Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει καθεστώς, παραβιάζοντας την έννομη τάξη, εκβιάζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, αλώνοντας το κράτος, στήνοντας παρακράτος και ελέγχοντας τα Μέσα Ενημέρωσης».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, επεσήμανε ότι «το πρόβλημα δεν είναι ο Ζουράρις και ο κάθε κύριος Ζουράρις. Το πρόβλημα είναι αυτός που τον διόρισε και τον ανέχτηκε. Διότι τελικά ο κ. Ζουράρις δεν είναι τίποτα άλλο από τον καθρέπτη αυτής της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης επικίνδυνης, ασόβαρης και τυχοδιωκτικής».

The post Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει κάνει το ψέμα επάγγελμα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα